CARSNEWS
AUTONEWS

Διέρρευσαν φωτογραφίες από το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lamborghini

Η Lamborghini πρόκειται να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα σήμερα, Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του Monterey Car Week. Ωστόσο, πριν από την επίσημη αποκάλυψη, έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες του πρωτότυπου μοντέλου, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη ματιά τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική του σχεδίαση.

Το δίθυρο crossover-supercar, που ονομάστηκε «Lanzador», παρουσιάζει μια διαμόρφωση 2+2 grand touring σε συνδυασμό με σχεδιαστικά στοιχεία SUV και μια διεκδικητική στάση. Αυτή η σχεδιαστική επιλογή παραμένει συνεπής με τα εμβληματικά στιλιστικά στοιχεία και τη γλώσσα της Lamborghini.

Αυτό που φαίνεται να είναι μια επίσημη αλλά και διαρρεύσασα συλλογή εικόνων διανεμήθηκε από το 91mobiles καθώς και από διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Η Lanzador συγχωνεύει χαρακτηριστικά από το SUV Urus και την γκάμα των supercars της Sant’Agata, συμπεριλαμβανομένης της εκτός δρόμου Huracan Sterrato, δημιουργώντας μια νέα υψηλή κατηγορία grand tourer.

Στο μπροστινό μέρος, τα μπροστά φώτα θυμίζουν το πρωτότυπο Lamborghini Estoque του 2008, που βρίσκεται πάνω από τις μεγάλες εισαγωγές με ενσωματωμένα DRL και αεροδυναμικά πτερύγια. Τα λεπτά πίσω φώτα συνδυάζουν χαρακτηριστικά από την Estoque και τη Sian, με την τελευταία να αποτελεί την έμπνευση πίσω από τα ημι – εκτεθειμένα ελαστικά που πλαισιώνουν τον διαχύτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το carscoops.com, με τις χαρακτηριστικές αιχμηρές επιφάνειες σε όλο το αμάξωμα, το EV παραμένει κοντά στο σχήμα των supercars της Lamborghini χάρη στη γραμμή οροφής σε στυλ coupe και τους συγκριτικά μικρούς όγκους εμπρός και πίσω. Ωστόσο, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι κιβωτιόσχημοι θόλοι των τροχών και τα γυαλιστερά μαύρα στοιχεία στο κάτω μέρος του αμαξώματος προέρχονται από τον κόσμο των SUV. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα πρακτικά χαρακτηριστικά του Lanzador, καθώς το εσωτερικό του 2+2 φαίνεται να διαθέτει έναν ευρύχωρο χώρο φόρτωσης, παράλληλα με ένα πορτμπαγκάζ με ένα σετ αποσκευών κατά παραγγελία.

Το ταμπλό είναι αρκετά φουτουριστικό με μια σειρά από οθόνες για τον οδηγό και τον συνοδηγό και μια κεντρική κονσόλα που δεν θα έμοιαζε παράταιρη σε ένα εξωγήινο σκάφος. Το πολύπλοκο περιστροφικό χειριστήριο συμπληρώνεται από μια ομάδα κουμπιών και διακοπτών στο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, καθώς και από ένα κάλυμμα κουμπιού εκκίνησης που μοιάζει με εκτοξευτή πυραύλων. Κάτω από την αιωρούμενη κεντρική κονσόλα, υπάρχει ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος με θύρες USB-C και δύο ποτηροθήκες.

Τα τέσσερα μεμονωμένα καθίσματα φαίνονται μάλλον λεπτά, με οθόνες που μοιάζουν με tablet τοποθετημένες στις πλάτες των καθισμάτων. Παρά τη φύση τους ως μπάκετ, τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται όταν χρειάζεται επιπλέον χώρος, αν και τα τοποθετημένα στην οροφή πίσω προσκέφαλα παραμένουν πάντα στη θέση τους. Τέλος, οι σχεδιαστές της Lamborghini επέλεξαν συμβατικούς μηχανισμούς ανοίγματος των θυρών αντί για πόρτες με ψαλίδι, οι οποίες προορίζονται για τη ναυαρχίδα του υπεραυτοκινήτου Revuelto.

Η Lamborghini Lanzador πιθανότατα προορίζεται για περιορισμένη παραγωγή, δίνοντας μια πρόγευση της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής σειράς. Πιο συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι τα «one-off» concepts έχουν πλέον δώσει τη θέση τους στα «few-offs» που περιγράφονται ως «μια περιορισμένη σειρά αυτοκινήτων για τους πιο πιστούς πελάτες που προεξοφλούν ή ενισχύουν τις πιο προηγμένες τεχνικές λύσεις που θα χρησιμοποιηθούν στα αυτοκίνητα παραγωγής τα επόμενα χρόνια». Η Lamborghini παραδέχτηκε ότι αυτή η φόρμουλα θα «επαναληφθεί» στο Monterey, με “ένα πρωτότυπο του πρώτου 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου της”.

Το ντεμπούτο της Lamborghini στη σφαίρα των μηδενικών εκπομπών ρύπων έχει προγραμματιστεί για το 2028, ακολουθούμενο από την επόμενη γενιά της Urus, η οποία θα μεταβεί ομοίως στην ηλεκτρική κίνηση. Η στρατηγική απόφαση της εταιρείας να ξεκινήσει με μοντέλα οικογενειακού προσανατολισμού ως πρωτοπόροι στην πλήρη ηλεκτροκίνηση βασίζεται στην πεποίθηση ότι αυτή η δημογραφική ομάδα είναι πιο δεκτική σε μια τέτοια μεταμόρφωση. Εν τω μεταξύ, η υπόλοιπη γκάμα που περιλαμβάνει το Revuelto και τον επερχόμενο διάδοχο της Huracan θα διατηρήσει ζωντανή την ICE ως μέρος των plug-in υβριδικών κινητήριων συστημάτων τους.

Related Articles

Η Τουρκία στοχοποιεί τη χώρα μας με χάρτες: «Με τους πυραύλους μπορούμε να προκαλέσουμε πλήγματα στην ηπειρωτική Ελλάδα»

cars

Η Daimler ισχυρίζεται πως δημιούργησε το πρώτο φορτηγό το 1896.

cars

Δες και άκου την Shelby Mustang GT500 καθώς αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό!

cars

Νέο VW Golf VIII. Αυτό είναι

cars

Αυτό είναι το νέο Lexus NX πριν το επίσημο ντεμπούτο του!

cars

Έγινε παρένθετη σε άγνωστο για να αγοράσει σπίτι μισού εκατομμυρίου δολαρίων

cars

Η παραλία – Spoiler: Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση δολοφονίας της Ρηνιώς

cars

Toyota Supra GT4. Έτοιμη για το 2020 με 430 ίππους!

cars

Τα… εξηλεκτρισμένα ξεπέρασαν τα diesel για πρώτη φορά στην Ευρώπη!

cars