CARSNEWS
AUTONEWS

Καταστράφηκε η Pagani Zonda 760 LH σε σοβαρό ατύχημα – Είχε πουληθεί από τον Lewis Hamilton

Η μοναδική Pagani Zonda 760 LH που ανήκε στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Lewis Hamilton βγήκε από το δρόμο μετά από ατύχημα κοντά στη σήραγγα Penmaenbach στο Conwy της Ουαλίας. Από τις εικόνες φαίνεται πως η σύγκρουση ήταν σφοδρή.

Οι φωτογραφίες του ταλαιπωρημένου hypercar ανέβηκαν στο Instagram από τον φωτογράφο Ethan Gale. Σύμφωνα με τα σχόλια του Gale κάτω από την ανάρτηση, ο σημερινός ιδιοκτήτης της Zonda έφυγε από το περιστατικό χωρίς να υποστεί καμία σωματική βλάβη. Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, με σπασμένο πίσω άξονα, ραγισμένο παρμπρίζ και κάποια φώτα που λείπουν.

Στη φωτογραφία αναφέρεται πως ο οδηγός της Pagani Zonda 760 LH, που κοστίζει 1,4 εκατομμύρια ευρώ, έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρους του αυτοκινήτου αφού επιτάχυνε μέσα σε τούνελ, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει.

Ενώ υπάρχουν ελάχιστα Zonda 760 εκεί έξω, αυτό το μοντέλο LH είναι πραγματικά ένα αυτοκίνητο κατά παραγγελία. Όπως υποδηλώνουν τα αρχικά, το αυτοκίνητο παραγγέλθηκε από τον Sir Lewis Hamilton το 2014. Διαθέτει έναν κινητήρα 7,3 λίτρων V-12 που προέρχεται από τη Mercedes-AMG, ο οποίος συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, σε αυτή τη συγκεκριμένη έκδοση.

Σύμφωνα με το roadandtrack.com, ήταν η πρώτη Zonda 760 που απέκτησε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, μια κίνηση που έγινε κατόπιν αιτήματος του ίδιου του παγκόσμιου πρωταθλητή. Το αυτοκίνητο κοσμείται με μοναδικά φινιρίσματα, αλλά είναι πιο γνωστό για τα μωβ χρώματά του και τις πινελιές σε όλο το μήκος του. Το παρακάτω βίντεο αναδεικνύει τις περίτεχνες λεπτομέρειες για όσους θέλουν να δουν το αυτοκίνητο, πριν καταστραφεί.

Αν και δεν ήταν και τόσο συνηθισμένο να βλέπεις το ιταλικό hypercar να βγαίνει στο δρόμο κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας του πρωταθλητή της F1, αυτό δεν είναι το πρώτο ατύχημα του αυτοκινήτου. Ο Χάμιλτον είχε, μάλιστα, το δικό του περιστατικό με το αυτοκίνητο στο Μονακό τον Νοέμβριο του 2015. Ο οδηγός της F1 πούλησε τελικά το αυτοκίνητο στα τέλη του 2021, σε έναν αγοραστή από το Ηνωμένο Βασίλειο.

TAGS

Related Articles

Mercedes GLA. Προσεγμένη σε όλα της

cars

Έφοδος στα κεντρικά της VW καθώς το “dieselgate” συνεχίζει…

cars

Citroen C5 X. Το C5 έγινε κροσσόβερ

cars

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών της ΕΕ μετά τις ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ την Τρίτη

Bury

Το Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimised υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες οδικές συγκινήσεις

cars

Skoda Kushaq …και το όνομα αυτού αυτοκράτορας!

cars

Fiat Panda! Έγινε 40 ετών

cars

Νέο Mini με μεγάλες αλλαγές.

cars

Η Porsche γυρνά οριστικά σελίδα στην 911.

cars