CARSNEWS
NEW MODELS

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα, συνεργεία και πρατήρια καυσίμων

Η Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπραξαν 50 διαρρήξεις πρατηρίων υγρών καυσίμων, εταιρειών, συνεργείων, καταστημάτων και κλοπές οχημάτων κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η πολύμηνη και εντατική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη 2 εκ των δραστών (ημεδαποί ηλικίας 20 και 29 ετών), ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων 2 συνεργών τους, ηλικίας 34 και 18 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες κλοπές τελεσθείσες κατά συναυτουργία και σε απόπειρα και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας τελεσμένη κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Δέλτα και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, οι δράστες τουλάχιστον από τις 26 Αυγούστου 2022 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2022, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβησαν σε 50 διακεκριμένες κλοπές.

Αναλυτικά, πραγματοποίησαν 13 κλοπές οχημάτων, εκ των οποίων τα 12 βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, 14 διαρρήξεις πρατηρίων υγρών καυσίμων, 12 διαρρήξεις εταιρειών, 5 διαρρήξεις συνεργείων και 6 διαρρήξεις καταστημάτων. Όλες πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Σίνδου, Χαλάστρας, Ευκαρπίας, Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Μενεμένης, Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας αλλά και σε όμορους νομούς της Θεσσαλονίκης (Πέλλα, Κιλκίς, Ημαθία).

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης των μελών της συμμορίας:

  • Προσέγγιση των στόχων τους με αφαιρεθέντα οχήματα και η διάρρηξη τους μέσω της σκόπιμης – επιδιωκόμενης πρόσκρουσης του οχήματος στα ρολά ασφαλείας ή στην κεντρική θύρα αυτών.
  • Η αφαίρεση των οχημάτων γινόταν πάντα σε αμέσως προγενέστερο χρόνο είτε από οδικούς άξονες είτε από υπαίθριους χώρους συνεργείων, ενώ μετά την τέλεση των εγκληματικών τους πράξεων τα εγκατέλειπαν.

Η λεία της συμμορίας, από τα αφαιρεθέντα χρήματα και αντικείμενα, ανέρχεται τουλάχιστον στο συνολικό ποσό των 43.040 ευρώ, ενώ το ύψος των φθορών που προκάλεσαν υπολογίζεται σε περίπου 30.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν, πρωινές ώρες της Πέμπτης (17/11) στην περιοχή της Σίνδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας κατά την προσπάθεια διαφυγή τους μετά από διάρρηξη εταιρείας, απ’ όπου αφαίρεσαν 74 παλέτες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η BMW Z4 θα πάρει android auto. H Toyota Supra, όχι

cars

Honda e: Οδηγούμε το hi-tech ιαπωνικό city car με αυτονομία 222 χλμ.

cars

Στη Ferrari για τα επόμενα δύο χρόνια ο Carlos Sainz

cars

«Αισθάνομαι 20 ετών, θέλω να αποκτήσω παιδί»

cars

Hennessey Venom F5: θα ξεπεράσει τα 500 km/h;

cars

Το πάντα για το νέο VW Tiguan. Στην Ελλάδα στα τέλη του 2020

cars

Η Tesla χτίζει εργοστάσια πουλώντας διοξείδιο του άνθρακα

cars

Pole position σε 55 δευτερόλεπτα στο Μπαχρέιν!

cars

Royal Enfield Regalé Bobber – Πανέμορφο custom

cars