CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ηyundai Ελλάς στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Στις αρχές Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου θα εκκινήσει φέτος το EKO Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο γιορτάζει 70 χρόνια ζωής το 2023 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει φέτος κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και αμέσως μετά θα ακολουθήσει Υπερειδική διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού. Η σχεδίαση του φετινού αγώνα περιλαμβάνει ορισμένες προσθήκες και κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη.

Η Hyundai Ελλάς θα στηρίξει και φέτος στο Ακρόπολις, για 3η συνεχόμενη χρονιά, τη συμμετοχή του ελληνικού πληρώματος των Λάμπρου Αθανασούλα – Νίκου Ζακχαίου με το Hyundai i20 Ν Rally2.

Το διεθνώς αναγνωρισμένο «Ράλλυ των Θεών» αποτελεί το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Ελλάδα. Είναι βεβαίως σε όλους γνωστό ότι η Hyundai Μotorsport κυριάρχησε στον περσινό 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIAμε το εξαιρετικό αποτέλεσμα 1-2-3 για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις μετά από 33 χρόνια.

Παράλληλα, η Hyundai κατέκτησε εξαιρετική διάκριση και από το καταξιωμένο ελληνικό πλήρωμα των Λάμπρου Αθανασούλα- Νίκου Ζακχαίου που κατέλαβαν με το i20 N Rally2 την 1η θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων και την 16η θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα, όντας 9οι στην απαιτητική κατηγορία WRC2.

Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος

Ο Λάμπρος Αθανασούλας είναι ο εν ενεργεία Έλληνας οδηγός αγώνων Ράλι με τις περισσότερες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Ακρόπολις. Ως πλήρωμα με τον Νίκο Ζακχαίο συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Ακρόπολις το 2007, ενώ πολύ σύντομα ήρθαν οι διακρίσεις, κατακτώντας την πρώτη θέση στο PWRC το 2009. Έκτοτε, ο Λάμπρος ανέβηκε 2 φορές στο βάθρο του αγώνα στο πλαίσιο του ERC, το 2015 με τον Νίκο και το 2016 με τον Ηλία Παναγιωτούνη, ενώ έχουν κερδίσει 6 φορές την άτυπη ελληνική κατάταξη.

Hyundai Hellas Rally Team

Το ιδιαίτερο αγωνιστικό λογότυπο της Hyundai Ελλάς επισφραγίζει όχι μόνο την υποστήριξή της στο καταξιωμένο ελληνικό πλήρωμα που θα συμμετάσχει φέτος στο Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά και ανοίγει την αυλαία για περισσότερες ενέργειες για τους φίλους και πελάτες των εντυπωσιακών μοντέλων υψηλών επιδόσεων της Hyundai με την υπογραφή Ν.

TAGS

Related Articles

Dacia Lodgy. Eργαλείο

cars

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Δεν ήταν αυτό που έλειπε!

cars

Εξαφάνιση Μαντλίν ΜακΚάν: Ψάχνουν και δεύτερο άτομο – Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι υπόπτου

cars

Toyota GR 86. Ο νέος είναι ωραίος…

cars

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα επικυρωθεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Καναδά για την αγορά επτά Canadair

cars

Επιστρέφει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας

cars

Citroen E-Jumpy. Eξηλεκτρισμός και στα επαγγελματικά οχήματα

cars

Ένα χρυσό Polestar 1 σημαίνει το τέλος μίας εποχής.

cars

Η Ford Mustang GT3 στο Le Mans 2024

cars