CARSNEWS
F1 & RACES

Άσχημα νέα για τον Verstappen -Πόσες θέσεις θα χάσει στο Βέλγιο ο Ολλανδός

Η αντικατάσταση του κιβωτίου στο μονοθέσιο του Verstappen αναγκάζει τον Ολλανδό Παγκόσμιο Πρωταθλητή να εκκινήσει το βελγικό grand prix από τις πιο πίσω θέσεις.

Ποινή πέντε θέσεων στη σειρά της εκκίνησης του βελγικού grand prix πρόκειται να δεχθεί ο M. Verstappen εξαιτίας της αντικατάστασης του κιβωτίου στο μονοθέσιό του.

Ο Ολλανδός έχει ήδη υπερβεί το όριο της χρήσης των τεσσάρων κιβωτίων, γεγονός που επισύρει την ποινή των πέντε θέσεων στο grid του βελγικού grand prix.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι ακόμα κι αν ο Verstappen κατακτήσει την pole position θα εκκινήσει από την έκτη θέση τον αγώνα που θα φιλοξενήσει η πίστα του Spa.

-

O Verstappen αντιμετωπίζει από την αρχή της σεζόν προβλήματα με το σύστημα μετάδοσης γεγονός που τον ανάγκασε πριν το μέσον της χρονιάς να εξαντλήσει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των κιβωτίων ταχυτήτων.

Η επιλογή του βελγικού grand prix για την αντικατάσταση του κιβωτίου στο μονοθέσιο του Verstappen δεν έγινε τυχαία, καθώς στην πίστα του Spa η προσπέραση θεωρείται πιο εύκολη απ’ ότι σε άλλα grand prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον περσινό αγώνα, ο Verstappen εκκίνησε από την 14η θέση χωρίς ωστόσο να δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κατακτήσει τη νίκη.

-

Ένα νέο πακέτο αναβαθμίσεων το οποίο θα φέρει η Mercedes στο grand prix του Βελγίου ίσως κάνει πιο δύσκολη τη ζωή του Verstappen ενώ τον δικό τους ρόλο είναι πιθανόν να παίξουν και οι ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες στην πίστα του Spa.

Εκτός από τον Verstappen, πάντως, και ο Perez έχει χρησιμοποιήσει και τα τέσσερα κιβώτια ταχυτήτων που είχε στη διάθεσή του τη φετινής αγωνιστικής σεζόν, φλερτάροντας και εκείνος με την ποινή των πέντε θέσεων στο grid.

Διαβάστε επίσης

-

Related Articles

Αυτοκίνητο: Γιατί το πρώην αφεντικό της F1 πλήρωσε πρόστιμο μαμούθ – Οικονομικός Ταχυδρόμος

cars

Το μήνυμα του Grosjean από το νοσοκομείο (video)

cars

Νίκη Φερστάπεν στο Μπαχρέιν

cars

LIVE οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Ιαπωνίας

cars

Formula 1: Παραμένει ως το 2025 το γκραν πρι του Βελγίου

cars

H Formula 1 δεν το κουνάει από την Αυστρία

cars

F1: Το καλεντάρι για το 2024 – Με τρεις σαββατιάτικους αγώνες η σεζόν

cars

GP Πορτογαλίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3

cars

Audi: Θέλει νίκες στην F1 από το 2028

cars