CARSNEWS
F1 & RACES

Αυτοκίνητο: Γιατί το πρώην αφεντικό της F1 πλήρωσε πρόστιμο μαμούθ – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Πρόστιμο – μαμούθ ύψους 802 εκατομμυρίων δολαρίων διατάχθηκε να πληρώσει το πρώην αφεντικού της F1 αφού ομολόγησε την ενοχή του για απάτη, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Ο δικαστής όρισε το εντυπωσιακό ποσό μετά από κατηγορίες εναντίον του 92χρονου Εκλεστόουν που σχετίζονται με τη μη δήλωση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που είχε σε καταπίστευμα στη Σιγκαπούρη.

Ο δικαστής Σάιμον Μπράιαν αποφάσισε ότι οι ενέργειες του Έκλεστοουν ήταν «τόσο σοβαρές που ούτε πρόστιμο ούτε κάποια κοινοτική εντολή θα είχαν νόημα». Η δικηγόρος του είπε στο δικαστήριο ότι ο 92χρονος «λυπάται πικρά για τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την ποινική δίκη».

Αρχικά, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της F1 δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες και η δίκη σχεδιαζόταν να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, άλλαξε την δήλωσή του, με αποτέλεσμα η «λυπητερή» των 800 εκατομμυρίων δολαρίων και μια ποινή 17 μηνών που τέθηκε σε αναστολή λόγω της ηλικίας και των προβλημάτων υγείας του. Εάν το ποινικό μητρώο του παραμείνει καθαρό για τα επόμενα δύο χρόνια, δεν θα χρειαστεί να εκτίσει καθόλου την ποινή του, σημείωσαν οι NY Times.

Κατηγορίες για δωροδοκία

Αυτή δεν είναι τα πρώτα μπλεξίματα του Έκλεστόουν με το νόμο: Το 2008, πλήρωσε 10 εκατομμύρια λίρες για να διευθετήσει μια βρετανική φορολογική υπόθεση. Και το 2014, αντιμετώπισε κατηγορίες δωροδοκίας στη Γερμανία, σχετικά με πληρωμή σε τραπεζίτη που ενέκρινε την πώληση της Formula 1 σε μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων. Σε αυτή την περίπτωση, επιβλήθηκε στον Εκλεστόουν πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων. (Η καθαρή του περιουσία εκτιμάται ότι είναι 2,5 δισεκατομμύρια λίρες, ή περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.)

Μαζί με τα νομικά του προβλήματα, ο Εκλεστόουν έχει γίνει συχνά πρωτοσέλιδο για  σχόλια. Το 2020, στο αποκορύφωμα των διαδηλώσεων Black Lives Matter, είπε: «Σε πολλές περιπτώσεις, οι μαύροι είναι πιο ρατσιστές από ό,τι οι λευκοί». Και μετά την εισβολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, αποκάλεσε τον Πούτιν άτομο «πρώτης κατηγορίας» για το οποίο «[για την σωτηρία του οποίου] θα δεχόταν μια σφαίρα».

Αυτή η τελευταία νομική απόφαση, στην οποία ο Εκλεστόουν θα πρέπει να αποχωριστεί ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του, τον ξανάφερε στο προσκήνιο για έναν ακόμη δυσάρεστο λόγο.

Related Articles

James Bond isn’t the only one who wants to drive an Aston Martin

cars

Ferrari: Παραιτήθηκε ο Binotto!

cars

MotoGP – GP Ινδίας: Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

cars

Σπορ ηλεκτρικό με σήματα “GR” από την Toyota – Δείτε τις πρώτες εικόνες!

cars

A$AP Rocky named the Creative Director of PUMA and Formula 1’s partnership

cars

Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων της Formula 1

cars

Dall’ Igna, MotoGP– Να κόψουμε ταχύτητα, αλλά να μην γίνουμε WSBK

cars

Red Bull: Ο Oliver Mintzlaff νέο αφεντικό της Red Bull

cars

Ο Alonso μιλάει για την επιστροφή του στη Formula 1

cars