CARSNEWS
F1 & RACES

MotoGP – GP Ινδίας: Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP ταξιδεύει στην υποήπειρο της Ινδίας για το παρθενικό Grand Prix της χώρας στο Buddh International Circuit.

Η Ινδία γίνεται ο 29ος διαφορετικός προορισμός του παγκοσμίου πρωταθλήματος από το 1949 κι έπειτα και το Buddh International Circuit θα διοργανώσει το 73ο διαφορετικό Grand Prix, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο μία λίστα που αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Το σιρκουί που βρίσκεται στην Ντανκάουρ, ένα χωριό που υπάγεται στην Γκρέιτερ Νόιντα, που με τη σειρά της αποτελεί προάστιο της πρωτεύουσας της χώρας, στο Νέο Δελχί, είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 από το 2011 έως το 2013. Εκεί κατέκτησε τον τέταρτο και τελευταίο του παγκόσμιο τίτλο ο Sebastian Vettel, προτού ο αγώνας απομακρυνθεί από το καλεντάρι για λόγους που αφορούσαν την ιδιαίτερη φορολογία της περιοχής, καθώς και την αδυναμία υποστήριξης του αγώνα από την τοπική κυβέρνηση.

Μετά από χρόνια εγκατάλειψης και μη διεξαγωγής ακόμη και τοπικών αγώνων στην πίστα, οι νέοι ιδιοκτήτες, με την ευλογία της νέας κυβέρνησης της χώρας αποφάσισαν την ανακατασκευή της πίστας, με την ίδια χάραξη μήκους 4,970 χιλιομέτρων για αγώνες μοτοσυκλέτας, με σκοπό την προσέλκυση ξανά διεθνών αγώνων. Η συμφωνία έγινε στις αρχές του 2022 με τον αγώνα να προστίθεται στο καλεντάρι του 2023.

Ομάδες κι αναβάτες αντιμετώπισαν προβλήματα με την έγκαιρη έκδοση της απαιτούμενης βίζας για την Ινδία, όμως άπαντες κατάφεραν να τα επιλύσουν και το τριήμερο αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά. Στην Ινδία δεν θα ταξιδέψει ο Alex Rins, ο οποίος ακόμη αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό του στο πόδι. Τη θέση του στο γκαράζ της LCR Honda αναμένεται να λάβει ο δοκιμαστής του HRC, Stefan Bradl. Φυσικά, δεν θα συμμετάσχει ούτε ο Enea Bastianini, με τον Michele Pirro να ανεβαίνει ξανά στη σέλα της εργοστασιακής Ducati.

Με τον αγώνα να ξεκινάει το ταξίδι του MotoGP στην Ασία, το οποίο θα ολοκληρωθεί με ακόμη επτά αγώνες στις επόμενες εννέα εβδομάδες, οπότε οι ώρες θα είναι διαφορετικές από τριήμερο σε τριήμερο. Εδώ οι δύο αγώνες θα γίνουν το μεσημέρι Σαββάτου και Κυριακής, με τις κατατακτήριες να είναι προγραμματισμένες για το πρωί του Σαββάτου. Επίσης οι δοκιμές της Παρασκευής θα είναι κατά δέκα λεπτά μεγαλύτερες για να δώσουν την ευκαιρία στους αναβάτες να εξοικειωθούν περισσότερο με τη νέα πίστα. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της μεγάλης κατηγορίας:

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

FP1: 08:45 – 09:55

P: 13:00 – 14:10

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

FP2: 08:10 – 08:40

Q: 08:50 – 09:30

Sprint: 13:00

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Warm-Up: 08:40 – 08:50

Αγώνας: 13:00

Συνεχίζοντας σταθερά από το 2011, η Cosmote TV έχει τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης όλων των διαδικασιών του MotoGP στην Ελλάδα. Αυτό το τριήμερο το κανάλι Cosmote Sport 5HD θα μεταδώσει ζωντανά κάθε λεπτό από τις επίσημες περιόδους του GP Ινδίας, καθώς και όλη τη δράση από τους θεσμούς της Moto2, και της Moto3. Εναλλακτικά, υπάρχει και η επίσημη συνδρομητική υπηρεσία VideoPass του MotoGP, η οποία εκτός από τις διαδικασίες μεταφέρει ζωντανά τις συνεντεύξεις τύπου καθώς και πρόσθετο υλικό από τους ανθρώπους της Dorna.

Επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος το Grand Prix Ιαπωνίας στην πίστα του Motegi, το τριήμερο 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Author

Τις ημέρες, είμαι φοιτητής στα Ψηφιακά Συστήματα του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Τις νύχτες ίσως θα βλέπω κάποιο σπορ ή κάποια σειρά στην τηλεόραση. Τις ημέρες και τις νύχτες, παρακολουθώ τα όσα γίνονται σε 2 ή 4 τροχούς.

Related Articles

F1 GP Ουγγαρίας: Σειρά του Hamilton στο FP3

cars

Αποκάλυψη για τη νέα Aston Martin AMR24 του Φερνάντο Αλόνσο – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Formula 1, Γύρος 11: Επόμενη στάση, Ουγγαρία

cars

Η καμουφλαρισμένη Alfa Romeo «σπάει καρδιές»

cars

H Ferrari δηλώνει έτοιμη να «παρατήσει» νωρίς τη σεζόν

cars

F1: Κοινό μέτωπο των ομάδων κατά FIA-Ferrari

cars

RacingNews365’s view on F1’s proposed new points system

Bury

Formula 1: Ο Πρόεδρος της Ferrari προανήγγειλε νέα συμβόλαια

cars

“Κάθε ημέρα είναι δύσκολη αλλά η Ferrari είναι ενωμένη”

cars