CARSNEWS
AUTONEWS

Η κλινική του Λονδίνου «καθυστέρησε μέρες» να αναφέρει την απόπειρα παραβίασης του ιατρικού φακέλου της Κέιτ Μίντλετον

Τρία άτομα ερευνώνται κατόπιν καταγγελιών για προσπάθεια πρόσβασής τους στα ιατρικά αρχεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, σε κλινική του Λονδίνου. Όπως έγινε γνωστό, ζητήθηκε από τη βρετανική αστυνομία να εξετάσει τους παραπάνω ισχυρισμούς που επικεντρώνονται στην κλινική του Λονδίνου, όπου νοσηλεύτηκε η Κέιτ Μίντλετον για κοιλιακό πρόβλημα.

Και τα τρία άτομα εργάζονται στο παγκοσμίου φήμης νοσοκομείο του Marylebone, μία κλινική που προτιμάται από πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά Καρόλου. Σημειώνεται πως είναι ποινικό αδίκημα για οποιοδήποτε προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης η πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία ενός ασθενούς χωρίς τη συγκατάθεση του υπεύθυνου επεξεργασίας δεδομένων του οργανισμού.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε παραβίαση στους φακέλους πληροφοριών των ασθενών, θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα, όπως έγραψε η Daily Telegraph.

Κάθε παραβίαση προσωπικών δεδομένων πρέπει να αναφέρεται εντός 72 ωρών

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO), που ερευνά το περιστατικό, θα εξετάσει κατά πόσον υπήρξε καθυστέρηση στη δήλωσή του στις Αρχές από το νοσοκομείο. Υπάρχουν αναφορές ότι πέρασε μία εβδομάδα πριν γίνει επίσημη καταγγελία. Οι κανόνες αναφέρουν ότι κάθε παραβίαση προσωπικών δεδομένων πρέπει να αναφέρεται εντός 72 ωρών από την ανακάλυψή της, ενώ υπογραμμίζεται σε αυτούς ότι η ιδιωτική κλινική θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 17 εκατ. στερλίνες (19.900.000 ευρώ), εάν διαπιστωθεί ότι διέπραξε αδίκημα.

Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος είχε νοσηλευτεί τους τελευταίους μήνες στην ίδια κλινική, πρώτα για θεραπεία στον προστάτη και, στη συνέχεια, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο. Ωστόσο, στην περίπτωσή του δεν υπήρξε κάποια πληροφορία για παραβίαση του ιατρικού απόρρητου.

Related Articles

Nissan Qashqai 1.7 DCi 150PS 4×4. Πλήρες

cars

Ducati. Με πλήρη γκάμα

cars

Η Porsche 911 Turbo S ελαφραίνει και ομορφαίνει με νέα, επίσημα πακέτα!

cars

Μουζουράκης: Στα Ξύλινα Σπαθιά στη Θεσσαλονίκη πήδηξα τα κάγκελα και έσκισα το παντελόνι μου για να μην πληρώσω εισιτήριο

cars

Nέα Skoda Octavia. Βελτιωμένη παντού

cars

Η δίλιτρη Toyota Supra έρχεται στην Ευρώπη!

cars

Διέρρευσε η BMW 5 Series facelift!

cars

Το Toyota RAV4 μεταμορφώνεται σε όχημα διάσωσης.

cars

Ίμβριος σε Δρούτσα: Ρε Εύη μου, έχεις γράψει αριστουργήματα! Τι «τα, τα, τα;»

cars