CARSNEWS
F1 & RACES

Η Μαδρίτη κερδίζει τη Βαρκελώνη στον ισπανικό «εμφύλιο» της F1

Ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της Formula 1, καθώς το Grand Prix Ισπανίας αναμένεται να αποκτήσει νέο «σπίτι» και η διαδρομή έχει ήδη διαρρεύσει.

Ένα νέο σιρκουί πόλης αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στη Formula 1 αρχής γενομένης από το 2026. Το Grand Prix Ισπανίας θα πραγματοποιείται από το 2026 στη Μαδρίτη, με ένα συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια 10 χρόνια.

Η Formula 1 επιθυμούσε εδώ και χρόνια να μεταφέρει τον αγώνα από τη Βαρκελώνη και φαίνεται πως βρήκε τη λύση. Από τη στιγμή που το πρόγραμμα είναι γεμάτο με αγώνες και από το 2024 δεν υπάρχει χώρος για δύο αγώνες επί ισπανικού εδάφους όπως γινόταν στο παρελθόν.

Η Μαδρίτη δεν είναι νέα στον κόσμο της Formula 1, καθώς κατά το παρελθόν έχει διοργανώσει 8 Grand Prix στην πίστα της Χαράμα. Θα πάρει τη θέση της Βαρκελώνης που βρίσκεται ανελλιπώς στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος από το 1991. H έκθεση της Formula 1 και το showrun της Red Bull Racing με τον Σέρχιο Πέρεζ που πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη, φαίνεται πως μόνο τυχαία δεν ήταν.

Ήδη στα social media έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες της νέας διαδρομής που θα δούμε στη Μαδρίτη από το 2026.

F1 Μαδρίτη

Την τριετία 2007-2009 η Ισπανία είχε δύο αγώνες στο πρόγραμμα της Formula 1. Πέρα από τη Βαρκελώνη, πραγματοποιούνταν αγώνας στο σιρκουί πόλης της Βαλένθια, μια εντυπωσιακή διαδρομή η οποία ωστόσο δεν προσέφερε τους αγώνες που οι διοργανωτές επιθυμούσαν.

Οι ανακοινώσεις από τη Formula 1 αναμένονται σύντομα για την έκβαση του «εμφυλίου» που όλα δείχνουν πως κρίθηκε υπέρ της Μαδρίτης.

Φωτογραφίες: Sebas Romero/redbullcontentpool.com

Related Articles

Φόρος τιμής στον σπουδαίο Bruce McLaren (video)

cars

Project Pitlane: Οι ομάδες της F1 στον αγώνα ενάντια στον Covid-19

cars

Η νέα Alfa Romeo 33 Stradale στη Monza

cars

F1 GP Μ. Βρετανίας: Μπροστά και με διαφορά ο Verstappen στο FP1

cars

Εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό ο Leclerc

cars

Ποιους φοβάται για το 2019 ο Hamilton;

cars

Οι συζητήσεις Hulkenberg-Red Bull δεν προχώρησαν πολύ

cars

Shakira για πες αλεύρι η ρακέτα σε περιμένει

cars

Formula 1: Πώς θα είναι το Grand Prix της Μαδρίτης – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε (φωτο)

cars