CARSNEWS
F1 & RACES

Η συμβουλή του Ecclestone στον Vettel

Ο Sebastian Vettel αποτελεί αναμφίβολα το πρόσωπο των τελευταίων ημερών στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

H Ferrari ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους στο τέλος της φετινής σεζόν κι έκτοτε οι φήμες οργιάζουν. Αρχικά των ήθελαν στη McLaren αλλά η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Daniel Ricciardo για να καλύψει το κενό του Carlos Sainz που θα γίνει κάτοικος Μαρανέλο.

Πλέον φημολογία τον θέλει στα ραντάρ της Mercedes για το ρόλο του teammate του Lewis Hamilton το 2021. Όμως σύμφωνα με τον πρώην κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Bernie Ecclestone, αυτός δεν θα ήταν ο ιδανικός προορισμός για τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν θα έκανε την ίδια επιλογή αλλά στη θέση του θα πήγαινα σε μία ομάδα που δεν είναι στην κορυφή. Με στόχο να δουλέψω σκληρά με μία ομάδα ανθρώπων που θα την οδηγήσουν σε αυτή. Δεν βλέπω πολλούς λόγους γιατί να πάει για παράδειγμα στη Mercedes. Θα ήταν πολύ σημαντικό για μία αναπτυσσόμενη ομάδα και θα ήταν καλό και για εκείνον να ξεκινήσει κάτι εντελώς καινούριο», είπε ο 89χρονος στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι επιλογές του Vettel είναι περιορισμένες. Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στα ασημί βέλη είναι η μία, στη Renault που ψάχνει αντικαταστάτη του Ricciardo η δεύτερη (αν και παραμονεύει ο Fernando Alonso).

Παρότι η Red Bull θα τον δεχόταν πίσω, δύσκολα θα επέλεγε να έρθει σε άμεση σύγκριση με τον Max Verstappen ενώ θα χρειαστεί κάποια ανατροπή για να ανοίξει θέση για παράδειγμα στην Aston Martin όπου ο Sergio Perez έχει συμβόλαιο και φέρνει και χρήματα από χορηγίες.

Διαβάστε ακόμα:

H Ferrari εξετάζει την εμπλοκή της στα IndyCar

Πράσινο φως για το Grand Prix στο Σπα!

Επίσημο: Στη McLaren από το 2021 ο Ricciardo

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το τρομακτικό ατύχημα στο GP Βελγίου (video)

cars

Tsunoda describes ‘special’ run to Q3 in front of home fans

cars

F1 GP Μεξικού: Τα νέα των Paddock

cars

Formula E seeking new UK TV host after Channel 4 deal ends

cars

Hirakawa could quit Super Formula to focus on McLaren F1 duties

cars

Τι λέει ο Vettel για την Aston Martin;

cars

New F1 Manager game lets you create your own team

cars

Η Stake F1 είναι εδώ και θέλει να αφήσει εποχή

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Προεπισκόπηση

cars