CARSNEWS
AUTONEWS

Η Τουρκία μπορεί να αναπτύξει σύντομα τους S-400 εναντίον του πιο πιστού συμμάχου της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή

Η Τουρκία ενδέχεται να βγάλει από την αποθήκη τους ρωσικούς πυραύλους S-400 για να τους χρησιμοποιήσει πρώτη φορά και μάλιστα εναντίον του πιο πιστού συμμάχου που διαθέτει η Ρωσία στη Μέση Ανατολή.

Το Business Insider επικαλούμενο δημοσίευμα της Turkiye και μετά από επικοινωνία με τον Αλί Μπακίρ, συνεργάτη του Scowcroft του Ατλαντικού Συμβουλίου για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ότι το πυραυλικό σύστημα θα τοποθετηθεί στα σύνορα με το Ιράν.

Αφορμή αποτελούν οι εχθροπραξίες του τουρκικού στρατού με μέλη του κουρδικού ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, καθώς οι Κούρδοι μαχητές πραγματοποιούν πολλές επιθέσεις με drones το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον Αλί Μπακίρ, στην πραγματικότητα η Τουρκία δεν έχει ανάγκη τους S-400 για να πολεμήσει τους Κούρδους, αλλά θέλει να ικανοποιήσει τις υποσχέσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό, αλλά και να δικαιωθεί για την επιλογή να αγοράσει το συγκεκριμένο όπλο, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των ΗΠΑ.

Αρχικά, αν αναπτυχθούν οι πύραυλοι θα σταματήσουν οι επικρίσεις τις αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση «έβαλε τη χώρα σε μπελάδες αγοράζοντας ένα ακριβό όπλο χωρίς να μπορεί να το αξιοποιήσει».

Έπειτα, θα δείξει στη Ρωσία πως τηρεί τη στρατιωτική συμμαχία τους, αλλά θα αποδείξει και το ίδιο στο ΝΑΤΟ, αφού τα όπλα θα στοχεύουν εχθρό του και μάλιστα σε τεταμένη περίοδο, αφού πρόσφατα το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με 300 πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ.

«Η αγορά των S-400 ήταν από τις πιο ακριβές και λιγότερο παραγωγικές πολιτικές της κυβέρνησης Ερντογάν», είπε ο Μπακίρ και πρόσθεσε πως «αν αναπτυχθούν, το ΑΚΡ θα αντιμετωπίσει τους επικριτές του, είναι πολιτικό ζήτημα».

Related Articles

Alfa Romeo Giulia &Stelvio MY2020. Aναβαθμισμένες

cars

Διαγράφονται φόροι και πρόστιμα για 1 στους 4 φορολογούμενους με φορολογικές διαφορές

Bury

Αυτό είναι το νέο Lexus NX πριν το επίσημο ντεμπούτο του!

cars

Αυτό είναι ένα KTM και παράγει 600 ίππους!

cars

Σαν σήμερα 17 Απριλίου: Ξεκινά η επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα που έσβησε με βία και συνθήματα

Bury

H προφητεία των The Simpsons για τους Cypress Hill επαληθεύεται μετά από 30 χρόνια

cars

Skoda. Και σε ρόλο σχεδιαστή τροπαίων

cars

Ford. Και με προηγμένη εμπειρία ήχου

cars

Αυτό το Mini Convertible θα είναι και το τελευταίο;

cars