CARSNEWS
AUTONEWS

Η BMW σειρά 5 Sedan παίρνει άριστα στον τομέα της ασφάλειας

Η νέα γενιά της BMW Σειράς 5 θέτει πρότυπα στον τομέα της ασφάλειας. Ανεξάρτητοι οργανισμοί σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Κορέα απένειμαν στη Σειρά 5 Sedan κορυφαίες βαθμολογίες.

Οι ανεξάρτητοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (European New Car Assessment Programme – Euro NCAP) βαθμολόγησαν την 8η γενιά της BMW Σειράς 5 Sedan με πέντε αστέρια. Ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός με συστήματα υποβοήθησης οδηγού που σχετίζονται με την ασφάλεια συμβάλλει σημαντικά στο κορυφαίο αποτέλεσμα. Όλα τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που χρησιμοποιούνται στη νέα BMW Σειρά 5 είναι από τα καλύτερα της αγοράς και εντυπωσίασαν τους εμπειρογνώμονες ασφαλείας του Euro NCAP με το εύρος των λειτουργιών και την αξιόπιστη απόκρισή τους.

Η νέα Σειρά 5 Sedan διακρίθηκε και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας με την καινοτόμο φιλοσοφία ολοκληρωμένης ασφάλειας, που εξελίσσεται συνεχώς. Εκτός από τις ανθεκτικές δομές στήριξης και τις σχεδιασμένες με ακρίβεια ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός συστημάτων συγκράτησης που συντονίζονται με ακρίβεια ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Οι αξιολογήσεις του Euro NCAP αποτελούν ένα πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένο πρότυπο για την ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος που αναπτύσσεται συνεχώς. Η υψηλότερη βαθμολογία των πέντε αστέρων απονέμεται αποκλειστικά σε οχήματα που εξασφαλίζουν άριστη προστασία από τις συγκρούσεις και είναι καλά εξοπλισμένα με ολοκληρωμένη και πρακτική τεχνολογία για την πρόληψη των ατυχημάτων.

BMW σειρά 5 Sedan

Επίσης, το Αμερικανικό Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (IIHS) έδωσε επίσης την καλύτερη βαθμολογία με την αξιολόγηση Top Safety Pick+. Ειδικότερα εκθειάστηκε το στάνταρ σύστημα υποβοήθησης για την αποφυγή μετωπικών ατυχημάτων, το οποίο απέσπασε εξαιρετικές βαθμολογίες στις δοκιμές τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρες όσο και τη νύχτα. Σε συνδυασμό με το σύστημα φωτισμού, το «+» στη βαθμολογία Top Safety Pick+ ήταν καθοριστικό. Πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση που απονέμει το συγκεκριμένο ινστιτούτο.

Σε διάφορες δοκιμές σύγκρουσης, η φιλοσοφία ασφάλειας της νέας Σειράς 5 απέδειξε ότι, εγγυάται πλήρη προστασία από τραυματισμούς, ανεξάρτητα από τον σωματότυπο και τη θέση των επιβατών μέσα στο όχημα.

Η διαδικασία δοκιμών του Insurance Institute for Highway Safety είναι το πρότυπο για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ασφάλειας που παρέχουν τα νέα οχήματα στην αμερικανική αγορά, η οποία είναι σημαντική για την BMW Σειρά 5 και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τις αποφάσεις των πελατών fleet στις ΗΠΑ.

Τέλος, στην Κορέα, το Υπουργείο Μεταφορών απένειμε στην BMW i5 τον τίτλο «Ασφαλέστερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Τη συγκεκριμένη διάκριση δικαιούται μόνο το όχημα που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία KNCAP κατά το αντίστοιχο έτος.

Οι ανεξάρτητοι οδηγοί δοκιμών εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τις επιδόσεις στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, με τη Σειρά 5 Sedan να πληροί το 99,5% των εν λόγω απαιτήσεων. Στην Κορέα βαθμολογήθηκαν επίσης με άριστα τα συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης για την προστασία των πεζών και των ποδηλατών. Ορισμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού απέσπασαν ομοίως τη μέγιστη βαθμολογία.

TAGS

Related Articles

Η ΟΜΑΕ ανακοίνωσε τους αγώνες 4×4 του 2024

cars

Volkswagen T7 Multivan eHybrid. Με δυνατότητες…

cars

Χωρίς V8 το νέο Ford Bronco.

cars

Νέα γενιά Mini – Αμιγώς ηλεκτρική, ψηφιακή και ξεχωριστή

cars

Ετοιμάζεται για το 2023 η Maserati GranCabrio.

cars

“Νεκρό” θεωρείται το Lexus LC F, αλλά όχι ο νέος V8!

cars

Toyota X Prologue: Μία “μικρή” πρόγευση από το μέλλον!

cars

Η Daimler ισχυρίζεται πως δημιούργησε το πρώτο φορτηγό το 1896.

cars

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μαξ Φεστάπεν για 3η συνεχόμενη χρονιά

cars