CARSNEWS
AUTONEWS

Χωρίς V8 το νέο Ford Bronco.

Θα περίμενε κανείς από μία αμερικανική εταιρία να μείνει πιστή στην παράδοση που θέλει τα πιο… σημαντικά μοντέλα της να είναι διαθέσιμα και με έναν κλασικό, αμερικάνικο V8 αλλά η Ford έχει δείξει ότι ενώ τιμά τις παραδόσεις, δεν νιώθει την υποχρέωση να τις ακολουθεί τυφλά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τόσο στην τελευταία γενιά του κορυφαίου F-150 Raptor όσο και στο εμβληματικό GT, επέλεξε έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 στην θέση ενός θηριώδους V8. Υπάρχουν ακόμα όμως οι φανατικοί οπαδοί των 8 κυλίνδρων και αυτοί ελπίζουν πως ο χαρακτηριστικά αμερικανικός κινητήρας θα βρει την θέση του κάτω από το καπό κάθε νέου μοντέλου!

Στην περίπτωση του ολοκαίνουριου Bronco όμως, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και υπάρχουν μερικοί προφανείς λόγοι. Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω ότι ο βασικότερος σχετίζεται με τις εκπομπές ρύπων – θα αφήσω τον Global Program Manager της Ford και αρχιμηχανικού του Bronco, Eric Loefller, να μιλήσει.

Πρέπει να διαχειριστούμε τις επιπλοκές του προϊόντος στις εκπομπές CO2.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Ο Loefller ισχυρίζεται (και δεν έχουμε κανέναν λόγο να τον αμφισβητήσουμε) ότι δεν υπάρχει υψηλή ζήτηση για τον εξοπλισμό του Bronco με  τον Coyote V8 της εταιρίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι πελάτες ζητούν ισχύ, ροπή και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν σε ικανοποιητικό βαθμό από τον EcoBoost V6 με τον οποίο ήδη προσφέρεται το Bronco. Άρα, ποιο το νόημα να προστεθεί στην γκάμα και η επιλογή ενός V8; Όποιος επιθυμεί διακαώς το γουργουρητό και τις δυνατότητες ενός V8 στο Bronco του άλλωστε, θα μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία του μέσω της αγοράς aftermarket που σίγουρα θα προσφέρει αυτή την επιλογή αργά ή γρήγορα.

The post Χωρίς V8 το νέο Ford Bronco. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes X-Class και σε τροχόσπιτο

cars

Lexus LBX: Ένα νέο SUV σχεδιασμένο για Ευρωπαίους οδηγούς

cars

Πρεμιέρα για την έκδοση παραγωγής του καυτού Peugeot 508 PSE.

cars

VWID. Buzz– Mε προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού

cars

Subaru Solterra – Με πέντε αστέρια στην ασφάλεια

cars

Toyota: Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι ένα hypercar 1.000 ίππων για τον δρόμο.

cars

Συνεργασία Jeep με Honor

cars

Γνώρισε το νέο Hyundai i20 N Rally2.

cars

Νέο Ford Transit Connect: Διαθέσιμο και με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης

cars