CARSNEWS
F1 & RACES

Η F1 εξετάζει το σενάριο sprint αγώνων τα Σάββατα

Διανύουμε μία περίοδο ζυμώσεων σχετικά με το μέλλον της Formula 1 κι αυτή μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στο τι συμβαίνει τα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα.

Ήδη γνωστοποιήθηκε πως η διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής έχει μειωθεί από τα 90, στα 60 λεπτά και η Formula 1 εξετάζει διάφορες άλλες ιδέες που μπορεί να αυξήσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Πέρυσι προτάθηκε το σενάριο αγώνων με αντεστραμμένα grid αλλά η πρωταθλήτρια Mercedes τάχθηκε ξανά αυτής της ιδέας, η οποία χρειαζόταν ομοφωνία για να εφαρμοστεί.

Η εν λόγω σκέψη έπεσε ξανά στο τραπέζι, χωρίς να απαιτείται πια να συμφωνούν όλες οι ομάδες όμως όπως αποκάλυψε ο νέος CEO της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Stefano Domenicali, δεν προχώρησε. Σε αντίθεση με μία άλλη σκέψη που δεν αποκλείεται να τη δούμε να εφαρμόζεται μέσα στο 2021!

«Το σενάριο αγώνων με αντεστραμμένο grid έχει τελειώσει. Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω. Είναι όμως σημαντικό να σκεφτούμε ιδέες που μπορεί να είναι πιο ελκυστικές και ενδιαφέρουσες, χωρίς να χάσουμε την παραδοσιακή προσέγγιση γύρω από τους αγώνες. Είδαμε πως η συχνή αλλαγή στη δομή των κατατακτήριων δοκιμών μας έχει κάψει. Πρέπει να το αποφύγουμε αυτό. Νομίζω πως εκεί η δοκιμή θα παραμείνει σταθερή. Εξετάζουμε όμως τη προσέγγιση γύρω από έναν αγώνα sprint το Σάββατο. Είναι κάτι που μπορούμε να δοκιμάσουμε από φέτος. Υπάρχουν συζητήσεις με τις ομάδες και νομίζω πως αυτή είναι η μοναδική ιδέα που θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον», είπε ο Domenicali στο motorsport.com.

Όλα αυτά ενώ την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να έχουμε εξελίξεις στο θέμα του παγώματος εξέλιξης των κινητήρων από το 2022 αλλά και σε ότι αφορά στις αλλαγές των τεχνικών κανονισμών σε ότι αφορά στην τεχνολογία των υβριδικών μηχανών από το 2025.

Διαβάστε επίσης:

H AlphaTauri ανακοίνωσε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων (video)

Καθυστερεί η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τον Schumacher

Hamilton για Senna: «Αμφότεροι αντιμετωπίσαμε το σύστημα»

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Another new job for former Haas team boss Steiner in Formula 1

cars

Raikkonen: Θα γίνει για τρίτη φορά μπαμπάς!

cars

Verstappen: Πως να μην είναι φαβορί η Mercedes;

cars

H Liberty έδωσε προκαταβολές για να σώσει ομάδες της F1

cars

McLaren announce Ryo Hirakawa as 2024 reserve driver

cars

Πόσο πωλείται το μονοθέσιο της Minardi F1 του 1998;

cars

GP Ιαπωνίας: Ο Bottas ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes στο FP1 (video)

cars

F1: Racing Bulls, Sauber και Haas-Alfa Romeo το 2024;

cars

Porsche: Υπάρχουν εναλλακτικές για είσοδο στην F1 το 2026;

cars