CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ford θα είναι “πιο Αμερικανική” στην Ευρώπη

Η Ford είναι ο τελευταίος πραγματικά ανταγωνιστικός Αμερικανός κατασκευαστής στην Ευρώπη αλλά τα τελευταία χρόνια δυσκολεύτηκε να είναι σταθερά κερδοφόρα. Το μερίδιο αγοράς της δεν είναι αμελητέο καθώς κυμαίνεται στην περιοχή του 5% για τους πρώτους 10 μήνες του 2022 αλλά ο ανταγωνισμός και κυρίως όμιλοι όπως το VW Group και η Stellantis έχουν πολύ υψηλότερους όγκους παραγωγής και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματικές συνέργειες ωθώντας την Ford σε μικρά περιθώρια κέρδους εφόσον θέλει να τιμολογήσει επιθετικά τα μοντέλα της. Η αμερικανική εταιρία αρπάζει όμως την ευκαιρία που της προσφέρει η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και αλλάζει την στρατηγική της τόσο όσον αφορά στα μελλοντικά προϊόντα της όσο και στο marketing.

Αφού αποφάσισε να καταργήσει δημοφιλή και ιστορικά μοντέλα όπως το Fiesta και το Focus για να εστιάσει στα SUVs, τα crossovers και τα pickups που προσφέρονται για υψηλότερα περιθώρια κέρδους, η Ford ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει και το κεντρικό της σλόγκαν με το “Περιπετειώδες Πνεύμα” που αντιπροσωπεύει παραδοσιακές αμερικανικές αξίες όπως “η ελευθερία, η περιπέτεια και η φύση”.

Αξιοποιούμε την ευκαιρία και επανατοποθετούμαστε. Τα μελλοντικά μοντέλα μας θα είναι περισσότερο Αμερικανικά και από το 2030 και μετά, θα είναι όλα αμιγώς ηλεκτρικά.

Δήλωσε ο επικεφαλής marketing της εταιρίας στην Γερμανία, Christian Weingaertner. Παράλληλα με το κεντρικό της σλόγκαν, η Ford θα αλλάξει και αυτά που απευθύνονται ξεχωριστά σε κάθε μοντέλο της με την Mustang να συνοδεύεται πλέον από το “Άγριες Επιδόσεις”, το Puma από το “Αστική Απόδραση”, το Explorer από το “Ενεργή Περιπέτεια” και ούτω καθεξής. Η Ford δήλωσε μέσω του Weingaertner πως θα φέρει και το εξαιρετικά δημοφιλές στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, Bronco σε κάποιες, επιλεγμένες αγορές την ερχόμενη άνοιξη. Θα έχει ενδιαφέρον η παρακολούθηση της μεταμόρφωσης της Ford αρχικά με την αλλαγή πορείας στην στρατηγική marketing και στη συνέχεια, με τα τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2024.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Infiniti QX60 Monograph. Προάγγελος της νέας γενιάς.

cars

Alfa Romeo Giulia TZ: Το project!

cars

Ένα SUV που μπορεί να επιπλέει στο νερό – Εντυπωσιακό βίντεο από την παρουσίαση του YangWang U8

cars

Ποια Performante; Η νέα Huracan STO είναι η κορυφαία Huracan!

cars

Η κλινική του Λονδίνου «καθυστέρησε μέρες» να αναφέρει την απόπειρα παραβίασης του ιατρικού φακέλου της Κέιτ Μίντλετον

cars

Μεγαλύτερη αυτονομία και ισχύς για το Opel Mokka Electric

cars

BMW: H “CSL” επιστρέφει και μάλιστα νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε.

cars

Αυτή θα είναι η τελευταία γενιά του Audi A1.

cars

Survivor – Φάνης Μπολέτσης: Λαβώθηκε στο στίβο μάχης και κατέρρευσε στην άμμο

cars