CARSNEWS
AUTONEWS

Μεγαλύτερη αυτονομία και ισχύς για το Opel Mokka Electric

Μία αλλαγή ονόματος και αρκετές αλλαγές-βελτιώσεις στα μηχανικά του αμιγώς ηλεκτρικού Opel Mokka. Το μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2021 και έχει καταφέρει να κατακτήσει τόσο το βραβείο “Golden Steering Wheel” για το ίδιο έτος όσο και την προτίμηση του αγοραστικού κοινού της Γερμανίας που το έφεραν στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία του τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, γίνεται ακόμα καλύτερο, ακόμα ισχυρότερο και ακόμα πιο αποδοτικό υιοθετώντας τις αλλαγές που είδαμε να γίνονται σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου Stellantis.

Πρώτα απ’ όλα όμως, το Mokka-e αλλάζει όνομα και γίνεται Mokka Electric με την Opel να υπογραμμίζει την διαφορετικότητα του χαρακτήρα του. Πιο σημαντικές από την μετονομασία βέβαια, είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει στο κινητήριο σύνολο του αμιγώς ηλεκτρικού Mokka, το οποίο αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 156 ίππων και 260 Nm ροπής που τροφοδοτείται από μία μπαταρία 54 kWh. Πρακτικά, όλα αυτά σημαίνουν πως το Mokka Electric είναι σε θέση να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και να συνεχίσει να επιταχύνει μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 150 km/h. Η μεγαλύτερη σε σχέση με το παρελθόν μπαταρία δε, εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 406 χιλιομέτρων που αναπαριστά αύξηση της τάξης των 68 χιλιομέτρων σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο ενώ όταν το φορτίο εξαντληθεί, το ηλεκτρικό compact SUV της Opel φορτίζει στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας σε περίπου 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή 100 kW. Εναλλακτικά, ο ενσωματωμένος φορτιστής 11 Kw θα κάνει την ίδια δουλειά αλλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού, το Mokka Electric προσφέρει τρία διαφορετικά modes οδήγησης: Eco, Normal και Sport. Το πρώτο είναι και το πλέον αποδοτικό από πλευράς εξοικονόμησης ενέργειας ενώ επωφελείται και από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας του οποίου η ένταση ρυθμίζεται σε δύο διακριτά στάδια μέσω του επιλογέα ταχυτήτων. Το Mokka Electric με υψηλότερη ισχύ και μεγαλύτερη αυτονομία είναι ένα ακόμα παράδειγμα του ότι η Opel πιέζει προς τα εμπρός με την ηλεκτρική επιθετική της. Δώδεκα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της είναι ήδη διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένης και ολόκληρης της γκάμας ελαφριών επαγγελματικών της. Μέχρι το 2024 η Opel θα προσφέρει τουλάχιστον μία εξηλεκτρισμένη έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας της ενώ μέχρι το 2028, σύμφωνα με το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της, θα έχει μεταμορφωθεί σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Άλλαξε η ζωή μου»: Ένας οδηγός ταξί μιλά για την εμπειρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

cars

Toyota. Mε νέα δραστηριότητα

cars

Jeep Compass. Έναρξη παραγωγής στο Melfi

cars

Φάμελλος: Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν και το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα

Bury

Formula 1: Με νίκη στο Κατάρ γιόρτασε για το πρωτάθλημα ο Φερστάπεν

cars

Audi – Η τεχνητή νοημοσύνη εμπνέει τους σχεδιαστές

cars

Η Toyota συνεχίζει ακάθεκτη με το κορυφαίο, Yaris GR-4!

cars

Προσπάθησε να βγάλει selfie και έπεσε στον φωταγωγό ο 15χρονος Γιάννης στην Αλεξανδρούπολη

cars

Άκουσε για πρώτη φορά τον βρυχηθμό του Nissan Z Proto!

cars