CARSNEWS
AUTONEWS

Η Geely φέρνει στη ζωή την Zeekr. Μία νέα, premium, ηλεκτρική μάρκα!

Η Geely συνεχίζει την επιθετική στρατηγική της λανσάροντας μία εντελώς νέα, αμιγώς ηλεκτρική και premium μάρκα η οποία θα τεθεί απέναντι από την Tesla διεκδικώντας το δικό της μερίδιο σε μία μικρή αλλά ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά. Ο λόγος για την Zeekr που μπορεί να μην διαθέτει και το πιο… εύηχο όνομα αλλά σκοπεύει να “εξυπηρετήσει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα” λανσάροντας ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια!

Αρχικά, η Zeekr θα εστιάσει στην τεράστια κινεζική αγορά (όπου είναι γνωστή ως Ji Ke) αλλά στόχος για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον είναι η εξαγωγή αυτοκινήτων σε ολόκληρο τον κόσμο με έμφαση, προφανώς, στις μεγαλύτερες αγορές. Για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει, η νεοσύστατη εταιρία θα εκμεταλλευτεί το πλούσιο οπλοστάσιο της Geely και ειδικότερα τη νέα, “SEA” αρχιτεκτονική που αργά ή γρήγορα θα βασίζει μοντέλα και από τις άλλες μάρκες του Group όπως η Volvo, η Polestar και η Lynk&Co.

Εν τω μεταξύ, ο κολοσσός που ονομάζεται Geely δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2020. Αποτελέσματα που δείχνουν ότι παρά την πανδημία και τις αδιαμφισβήτητες επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία, τα πράγματα βαίνουν καλώς αφού οι πωλήσεις στην Κίνα άγγιξαν τα 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και την φέρνουν στην πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά για 4η συνεχόμενη χρονιά. Κατά τα άλλα, η Lynk&Co κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 37%, φτάνοντας τα 175.000 αυτοκίνητα και επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της σε διάφορες χώρες και στην Ευρώπη.

The post Η Geely φέρνει στη ζωή την Zeekr. Μία νέα, premium, ηλεκτρική μάρκα! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Premier League: Οι οπαδοί της Τότεναμ ζητάνε από την ομάδα τους να χάσει από τη Λίβερπουλ

Bury

Στη Γενεύη και το ανανεωμένο Hyundai i30!

cars

Polestar Precept Concept. Αν αυτό είναι το μέλλον, ας έρθει!

cars

MAZDA CX-30. Ήρθε και στη χώρα μας

cars

Ο καιρός σήμερα 18/3/2024

cars

Rolls-Royce Cullinan by Mansory. Το δώρο που δεν τελειώνει…

cars

BMW και η Tesla «ψηφίζει» η αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη στην Κίνα – Είναι οι πλέον δημοφιλείς και προσιτές μάρκες

cars

Περίπου 40.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα της Κύπρου το 2023

Bury

Audi Q8 e-tron – Facelift με νέο όνομα και μεγαλύτερη μπαταρία!

cars