CARSNEWS
AUTONEWS

Η Genesis συνεχίζει με το X Convertible Concept

Όπως έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, η Genesis παίζει διαφορετικά το… παιχνίδι του εντυπωσιασμού. Δεν μας κουράζει με teaser μετά από teaser μετά από teaser κ.ο.κ. αλλά παρουσιάζει επίσημα το μοντέλο ή το πρωτότυπο και απλά μας αφήνει να το απολαύσουμε. Όπως κάνει με το X Convertible Concept που αποκαλύφθηκε στην Καλιφόρνια πριν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Los Angeles Auto Show κλείνοντας τον κύκλο των “X” πρωτότυπων που ξεκίνησε το 2021 με το ομώνυμο concept και συνεχίστηκε φέτος με το X Speedium Coupe και το cabriolet της σειράς.

Το X Convertible Concept κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά. Χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική και τα ίδια μηχανικά με τα αδέρφια του και ενσωματώνει την “Athletic Elegance” σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας στην πιο αγνή μορφή της για να δημιουργήσει ένα πραγματικά εντυπωσιακό σχήμα. Χαμηλό και φαρδύ, με τα χαρακτηριστικά “Quad Lights” φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος να εκτελούν και καθήκοντα διακοσμητικού στοιχείου σχηματίζοντας την γρίλια, τα φουσκωμένα φτερά που τονίζονται από την “Parabolic Line” η οποία ξεκινά από το εμπρός μέρος του καπό και καταλήγει στις άκρες της αεροτομής στο τελείωμα του πορτ-μπαγκάζ και φυσικά, τα διπλά, παράλληλα πίσω φανάρια, το X Convertible μαγνητίζει το βλέμμα και ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.

Ανοίγοντας την μεταλλική, αναδιπλούμενη οροφή που ενσωματώνει φωτοδιαπερατά στοιχεία πάνω από τους επιβάτες, το design της καμπίνας είναι αντάξιο του αμαξώματος με ένα ψηφιακό cockpit να περιβάλλει τον οδηγό και ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά να δίνουν τον τόνο όσον αφορά στον τομέα της βιωσιμότητας. Όπως αναφέρει η εταιρία, για τον σχεδιασμό της καμπίνας έχει δανειστεί στοιχεία από την κορεατική αρχιτεκτονική – ένα παράδειγμα είναι το “Giwa Navy” χρώμα που επικρατεί στο εσωτερικό του X Convertible Concept που είναι μία απόχρωση η οποία χρησιμοποιείται συχνά στα κεραμίδια των σκεπών. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν οποιοδήποτε από το “X” πρωτότυπα της Genesis θα περάσει στην παραγωγή και δυστυχώς, δεν έχουμε απάντηση γι’ αυτό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στην Porsche Taycan EV στρέφονται το ενδιαφέρον τους οι ιδιοκτήτες Tesla

cars

Audi. Πολύ δυνατή η πορεία της το 2019

cars

Η BMW αποχαιρετά τον quad-turbo πετρελαιοκινητήρα της!

cars

BMW 128ti. Μία καυτή, μπροστιοκίνητη 1 Series με 265 άλογα.

cars

Mazda: 3 ηλεκτρικά και 5 plug-in υβριδικά μέχρι το 2025!

cars

Η στιγμή του τροχαίου που είχε η Μαρία Αντωνά – Το αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε βιτρίνα μαγαζιού

Bury

Ανάκληση Toyota Auris, Corolla και C-HR

cars

Ford Mustang Mach-E GT. Ακόμη πιο γρήγορη και απολαυστική

cars

Η Bugatti θα φέρει την Chiron R στην Γενεύη;

cars