CARSNEWS
NEW MODELS

Η Hyundai κατακτά δύο βραβεία στο θεσμό Future Mobility of the Year

Τα βραβεία καθιερώθηκαν από το Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) Graduate School for Green Transportation το 2019 και βραβεύουν πρωτότυπα οχήματα που συνεισφέρουν σημαντικά στη μελλοντική κινητικότητα. Τα FMOTY βράβευσαν το HDC-6 NEPTUNE φορτηγό βαρέως τύπου με κινητήρα υδρογόνου στην κατηγορία «Public & Commercial» και το ηλεκτρικό σκούτερ της Hyundai στην κατηγορία «Personal».

Το HDC-6 NEPTUNE, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο North American Commercial Vehicle Show τον περασμένο Νοέμβριο, αντλεί έμπνευση από τα Art Deco τρένα της δεκαετίας του ‘30. Καθώς η ζήτηση για επαγγελματικά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων και φιλικά προς το περιβάλλον αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά, οι κριτές των FMOTY ξεχώρισαν το πρώτο πρωτότυπο όχημα που ενσωματώνει κυψέλες υδρογόνου σε επαγγελματικό όχημα.

Το ηλεκτρικό σκούτερ που κατασκεύασε η Hyundai και έκανε το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο στο Consumer Electronics Show (CES) το 2017, θεωρείται επί του παρόντος ως μια επιλογή  οχήματος του μέλλοντος. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το ηλεκτρικό σκούτερ θα ενσωματωθεί στα οχήματα και θα φορτίζεται ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει για να παρέχει μέγιστη δυνατότητα κινητικότητα – ένα χαρακτηριστικό που οι κριτές εκτίμησαν ιδιαίτερα εκτός από την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο νέος κινητήρας της Maserati λέγεται Nettuno και έχει 630 PS

cars

Γεύση από νέο Seat Leon Cupra!

cars

Το αντίο της VW στον Σκαραβαίο με μια συγκινητική ταινία μικρού μήκους (video)

cars

Νέες καταγγελίες για τον αξιωματικό της Τροχαίας Λιβαδειάς – Ποιος πολιτικός τον καλύπτει; (photos)

cars

Το νέο VW Golf GTD δίνει ραντεβού στη Γενεύη

cars

Τι θα είναι το νέο μοντέλο της Cyan Racing;

cars

Suzuki Jimny vs Dacia Duster: Μια επική μάχη με έναν απρόσμενο νικητή

cars

Προς πώληση η Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

cars

To μεγάλο comeback του Seat Toledo

cars