CARSNEWS
AUTONEWS

Η Hyundai μας επιτρέπει μία πρώτη ματιά στο Ioniq 5.

Τα τελευταία χρόνια η Hyundai ποντάρει πολλά στο design των μοντέλων της. Μία ματιά στην γκάμα της όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως αρκεί για να γίνει ξεκάθαρο και αυτή η φιλοσοφία δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και στα ηλεκτρικά της. Το Kona εξαιρείται επειδή βασίζεται σε ένα “συμβατικό” μοντέλο. Τώρα μιλάμε για τα ηλεκτρικά που εξελίχθηκαν εξαρχής ως τέτοια και αποκλειστικά ως τέτοια. Όπως το Ioniq 5 που αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του Φεβρουαρίου αλλά η κορεατική φίρμα μας επιτρέπει μία σύντομη ματιά από τώρα.

Το Ioniq 5 θα χρησιμοποιεί την E-GMP (Electric-Global Modular Platform) αρχιτεκτονική αλλά περισσότερα γι’ αυτά θα πούμε όταν έρθει η ώρα. Προς το παρόν, εστιάζουμε στο γεγονός ότι το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα υιοθετήσει μία πολύ ξεχωριστή ταυτότητα που το τοποθετεί ανάμεσα στον κόσμο των hatchbacks και αυτόν των SUVs. Με έντονα γεωμετρικά στοιχεία διάσπαρτα σε ολόκληρο το αμάξωμα, χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω και το πρώτο, τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζω, “clamshell” καπό στην ιστορία της εταιρίας για την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, το Ioniq 5 ελπίζει προσελκύσει το δικό του κοινό. Ένα κοινό που ψάχνει την διαφορετικότητα.

Σε πιο ουσιώδη θέματα, αξίζει να θίξουμε το πόσο μπροστά είναι τοποθετημένοι οι εμπρός τροχοί (χάρη στην ευελιξία της E-GMP) αλλά και το ότι οι εν λόγω τροχοί αποτελούνται από ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών. Όπως επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η προηγμένη τεχνολογία με την οποία θα εφοδιάζεται θα επιτρέπει να διανύει 100 χιλιόμετρα με φόρτιση μόλις 5 λεπτών και την “επιστροφή” αποθηκευμένης ενέργειας από το όχημα στο σπίτι όταν το φορτίο στο ηλεκτρικό δίκτυο είναι υψηλό. Περισσότερα θα έχουμε σε μερικές εβδομάδες, αν όχι νωρίτερα.

The post Η Hyundai μας επιτρέπει μία πρώτη ματιά στο Ioniq 5. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ομάδα ατόμων κατέβασε τρομοκρατημένα αρκουδάκια από δέντρο για μια selfie

cars

Καλλιακμάνης για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: «Έχουν μπει πολλές γυναίκες στην αστυνομία»

Bury

Ο μακελάρης του Σίδνεϊ βρέθηκε σε εστιατόριο λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο

cars

Η Opel ετοιμάζεται για το νέο Astra.

cars

Το 2020 θα είναι η χρονιά της Bugatti…

cars

Νίκος Αναδιώτης: Αν ο γιος μου, μου έλεγε ότι νιώθει «διαφορετικά», θα του συμπαραστεκόμουν και θα του εξηγούσα πως πρέπει να σώσει την ψυχή του

cars

Το Hyundai Elantra δέχεται την “N Line” περιποίηση!

cars

Κυβερνοεπιθέσεις «πρωτοφανούς έντασης» σε πολλές κρατικές υπηρεσίες της Γαλλίας

cars

Hyundai i30 N Project C. Πιο άγριο και πιο γρήγορο από το… “απλό” i30 N!

cars