CARSNEWS
MOTONEWS

Η Nissan και η Honda θα συνεργαστούν για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών

HONDA

SPORT24.GR

Nissan
Nissan NISSAN

Η Nissan Motor Co., Ltd. και η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των εξηλεκτρισμένων οχημάτων.

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι περιβαλλοντικές τεχνολογίες και οι τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης καθώς και η ανάπτυξη λογισμικού.

Οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία με βάση την πεποίθηση ότι είναι απαραίτητο να συνδυάσουν τα δυνατά τους σημεία και να διερευνήσουν την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Το πεδίο εφαρμογής της μελέτης σκοπιμότητας περιλαμβάνει πλατφόρμες λογισμικού αυτοκινήτων, βασικά κατασκευαστικά μέρη που σχετίζονται με τα EV, καθώς και βασικά συμπληρωματικά προϊόντα. Ο Μακότο Ουτσίντα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, δήλωσε:

“Είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για τον αυξανόμενο ρυθμό μετασχηματισμού στην κινητικότητα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και είναι σημαντικό ότι καταλήξαμε σε αυτή τη συμφωνία με βάση την αμοιβαία κατανόηση ότι η Honda και η Nissan αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις. Ανυπομονούμε για περαιτέρω συζητήσεις και στοχεύουμε να βρούμε αμοιβαία επωφελείς λύσεις με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη”.

Ο Τοσιχίρο Μίμπε, Διευθυντής, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Εκπρόσωπος της Honda, δήλωσε: “Σε αυτήν την περίοδο μετασχηματισμού που συμβαίνει μια φορά τον αιώνα στην αυτοκινητοβιομηχανία, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Nissan και της Honda. Τα κριτήρια της μελέτης μας θα είναι εάν οι συνέργειες των τεχνολογιών και της γνώσης που έχουν καλλιεργήσει οι εταιρείες μας θα μας επιτρέψει να γίνουμε ηγέτες του κλάδου δημιουργώντας νέα αξία για την αυτοκινητοβιομηχανία”.

Related Articles

VIDEO: Οδηγός σε αγώνα ταχύτητας πέφτει πάνω στο κοινό με την μοτοσυκλέτα του

cars

Έρχεται νέο μοντέλο Adventure για διπλώματα Α2 από την Brixton

cars

Honda: Tο best seller CB 500Χ σε περιμένει

cars

Σύστημα συναγερμού Pandora DXL 1100L

cars

Moto Guzzi V100 Stelvio – Περισσότερες (και καλύτερες) φωτογραφίες

cars

QJ MOTOR SRK 700 – «Γυμνή» απόλαυση

cars

KTM Brabus 1300R Edition 23: υπερπολυτελής έκδοση του Duke Evo για λίγ

cars

Voge R125: Μπορείς να το πάρεις αντί για παπί;

cars

Honda Africa Twin – Ανανεωμένη

cars