CARSNEWS
MOTONEWS

Honda: Tο best seller CB 500Χ σε περιμένει

Honda: Tο best seller CB 500Χ σε περιμένει
  • Διαβάστηκε από 7.428 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/2/2023

Δυο από τα πιο πολυχρηστικά μοντέλα της Honda, τα CB 500X και NC 750X είναι άμεσα διαθέσιμα και σε περιμένουν να τα αποκτήσεις.

HONDA: HONDA ευελιξία και άμεση, στα 750 κυβικά

Honda CB 500X

Τιμή: 7.920 ευρώ

Το Honda CB 500X δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις συστάσεις καθώς ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα σε ταξινομήσεις το 2022. Ο δικύλινδρος 8-βάλδιδος υγρόψυκτος κινητήρας των 471 κυβικών εκατοστών, είναι αρκετά δημοφιλής για την φιλικότητα και την ισορροπημένη απόδοση του. Στην νέα του εκδοχή, συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro5, εξοπλίζεται με νέες ρυθμίσεις ψεκασμού και ψύχεται από ένα νέο ψυγείο, ελαφρύτερο κατά 92 γραμμάρια. Φέρει συμπλέκτη ολίσθησης-υποβοήθησης που επιτρέπει ελαφρύτερες αλλαγές ταχυτήτων και εξομαλύνει τα απότομα κατεβάσματα, αποτρέποντας το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού, ενώ η απόδοση του παραμένει στους 47,6 ίππους στις 8.500 σαλ. και τα 4,4 kgm ροπής στις 7.000σαλ, διατηρώντας το μοντέλο συμβατό με διπλώματα A2 και πάνω.

Το Best Seller διαθέτει ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών εμπρός και δύο δισκόφρενα. Το πρώτο, προέρχεται από την Showa και είναι τεχνολογίας SFF-BP, ενώ οι δύο δίσκοι έχουν διάμετρο 296 χιλιοστών και συνεργάζονται με ακτινικές δαγκάνες Nissin 2 εμβόλων. Οι διαστάσεις των τροχών είναι στις 19 και 17 ίντσες, εμπρός και πίσω αντίστοιχα για αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Honda NC 750X

Τιμές:

NC 750X: 9.390 ευρώ

NC 750X DCT: 10.590 ευρώ

Από την πρώτη παρουσίαση της το 2012 η NC 750X απέκτησε οπαδούς σε όλη την Ευρώπη αφού κατάφερε να συνδυάσει χαρακτηριστικά διαφορετικών κατηγοριών με την ευχρηστία που παρέχει το κιβώτιο DCT με αποτέλεσμα να είναι  κατάλληλη για κάθε αναβάτη. Ο χαρακτηριστικός αποθηκευτικός χώρος στην παραδοσιακή θέση του ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 23 λίτρα ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και ένα Adventure κράνος, ενώ ακριβώς από πάνω του υπάρχουν ειδικές ράγες που επιτρέπουν την τοποθέτηση Tank Bag. Η πληροφόρηση του αναβάτη γίνεται χάρη σε μια έγχρωμη LCD οθόνη ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Led φλάς σβήνουν αυτόματα όταν ολοκληρωθεί η στροφή, ενώ αναβοσβήνουν σε φρενάρισμα πανικού πάνω από τα 53χλμ/ώρα.

O δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας αποδίδει 58 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 7 Kgm ροπής. Σε συνδυασμό με τις κοντύτερες τρείς πρώτες σχέσεις στο κιβώτιο (χειροκίνητο και DCT) και την μετατόπιση του κόφτη 600 σ.α.λ προς τα πάνω βελτιώνονται οι επιδόσεις, δίνοντας παράλληλα πιο σπορ αίσθηση. Στον αντίποδα, η 3 επόμενες σχέσεις είναι ελαφρώς μακρύτερες με σκοπό την χαμηλή κατανάλωση. Το NC750X εφοδιάζεται με συμπλέκτη ολίσθησης, ενώ η διαχείριση γίνεται μέσω ηλεκτρονικού γκαζιού το οποίο συνδυάζεται με traction control 3 επιπέδων (με δυνατότητα απενεργοποίησης), αλλά και 3+1 διαφορετικούς χάρτες απόδοσης κινητήρα: Standard, Sport, Rain και User. Κάθε χαρτογράφηση επεμβαίνει και στην ρύθμιση αλλαγών του DCT, με την επιλογή user να δίνει την δυνατότητα 4 επιλογών, από την ομαλότερη στην πιο επιθετική αλλαγή ταχυτήτων. Στον τομέα των φρένων, η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με δίσκους 320χιλ και 240χιλ εμπρός και πίσω αντίστοιχα που συνδυάζονται με δικάναλο σύστημα ABS.

Ετοιμοπαράδοτα στην Honda Κουτσουμπός

Τα δυο adventure μοντέλα είναι άμεσα διαθέσιμα στην κάθετη μονάδα Honda Κουτσουμπός, η οποία με πάνω από 40 χρόνια παρουσίας στον χώρο της μοτοσυκλέτας και τίτλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των αναβατών. Το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό θα λύσει κάθε σου απορία και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το πιο κατάλληλο μοντέλο σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Όταν έρθει η ώρα του service, η συνεχής ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες και η χρήση ειδικού εξοπλισμό που παρέχεται αποκλειστικά από την επίσημη αντιπροσωπία τους επιτρέπει όχι μόνο να ελέγξουν τη μοτοσυκλέτα σας, αλλά και να πιστοποιήσουν την εργοστασιακή λειτουργία της με απόλυτη ακρίβεια.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Related Articles

Διόρθωσε τα λάθη σου ως αναβάτης με ένα σεμινάριο από το California Superbike School

cars

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ MOTOCROSS ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ TRIUMPH TF250X 2024

cars

Όταν η Vagabund έβαλε το χεράκι της σε μια Honda CB450 του 1972

cars

VIDEO: O εφιάλτης του Test Ride, που όλοι τρέμουμε

cars

Suzuki V-Strom 1050 / 1050 DE: Οδηγούμε στο Λουτράκι

cars

Ρόδος: 15χρονος χωρίς δίπλωμα κυκλοφορούσε με κλεμμένη μοτοσυκλέτα!

cars

Yamaha Ténéré 700 Extreme & Ténéré 700 Explore

cars

VIDEO – H ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜOTOCROSS ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΤΗΣ CF MOTO!

cars

Ο Φερστάπεν οδηγεί “το θηρίο” Honda CR-V Hybrid Racer

cars