CARSNEWS
MOTONEWS

BMW-nVidia Concept: Μια Bio-Mech μοτοσυκλέτα σαν υπολογιστής

Μια διαφορετική άποψη για το πώς μπορεί να είναι οι μοτοσυκλέτες στο μέλλον, από ανεξάρτητο σχεδιαστή με πολλά στοιχεία gaming υπολογιστών.

Η συναρμολόγηση ενός υπολογιστή, ειδικά αν την κάνεις εσύ, μπορεί να είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα που σε γεμίζει ικανοποίηση. Για τον σχεδιαστή Aaryman Mistry από την Ινδία, το τελευταίο του Project υπολογιστή τον ενθουσίασε τόσο πολύ, που αποφάσισε να σχεδιάσει μια φουτουριστική μοτοσυκλέτα με πολλά στοιχεία, εμπνευσμένα από τους υπολογιστές. Έτσι, πάντρεψε τα σήματα της BMW αλλά και της nVidia, στην εργασία που βλέπετε εδώ.

Απροκάλυπτα φουτουριστική, η μοτοσυκλέτα του Mistry θυμίζει κάτι από biomech μορφή, σαν συνδυασμό ζωντανού οργανισμού και μηχανής. Είναι –εννοείται- ηλεκτρική, με μοτέρ και στον εμπρός και στον πίσω τροχό, την μπαταρία και όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά στο κέντρο, αλλά και ία ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην θέση οδήγησης. Το τιμόνι εμφανίζεται σε 2 διαφορετικές θέσεις –χαμηλά και ψηλά-, προφανώς στα πλαίσια μιας μεταβαλλόμενης εργονομίας.

Σχεδιαστικά, όμως, η μοτοσυκλέτα ξεχωρίζει και από τα στοιχεία κεντρικής μονάδας υπολογιστή, εκτεθειμένα στον πυρήνα του μοντέλου! Το σήμα της nVidia είναι εμφανές σε διάφορα σημεία, με το σύνολο να θυμίζει υπολογιστές του σήμερα, με… τζάμια και φώτα, όπως προστάζει η μόδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Mistry έχει οραματιστεί την μοτοσυκλέτα, με κατασκευή τύπου Modular, ώστε ο τελικός χρήστης να μπορεί να την συναρμολογήσει μόνος του. Σαν να μιλάμε για έναν… υπολογιστή, δηλαδή. Λέτε να γίνουν έτσι τα δίκυκλα στο μέλλον;

Πηγή

Related Articles

Ο Ewan McGregor επιστρέφει στη σέλα μίας Moto Guzzi

cars

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ MX ΗΛΕΚΤΡΙΚH ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ STARK VARG KAI TO ΒΡΕΤΑΝΙΚO ARENACROSS 2024

cars

50 χρόνια γιορτάζει η TZ της Yamaha αυτό το Σαββατοκύριακο στο Mugello

cars

Benelli Week 2023 – 11 με 17 Σεπτεμβρίου στο Πέζαρο της Ιταλίας

cars

Η θρυλική Honda CBR600RR επιστρέφει πιο δυναμική από ποτέ

cars

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 39χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας

cars

Μοτοσικλέτα και… ψησταριά 2 σε 1

cars

2024 HONDA GOLD WING

cars

Matcha Smoothie Bowl Recipe

cars