CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid είναι ένα υβριδικό 699 ίππων!

Όποιος επιθυμεί ένα sedan το οποίο έχει την δυνατότητα να ξηλώσει την άσφαλτο με την δύναμη του αλλά δεν είναι διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, έχει μία νέα επιλογή καθώς η Porsche λάνσαρε την ανανεωμένη Panamera Turbo S E-Hybrid. Ένα “executive sedan” που εφοδιάζεται με έναν ούτως ή άλλως πανίσχυρο twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4,0 λίτρων που παράγει 571 ίππους και τον συνδυάζει με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων για συνολική απόδοση της τάξης των 699 ίππων και 870 Nm ροπής!

Με αυτόν τον τρόπο, η Panamera Turbo S E-Hybrid γίνεται η ισχυρότερη Porsche στην αγορά αυτή την στιγμή και παράλληλα, ένα sedan που ολοκληρώνει το sprint στα 100 km/h σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα της τάξης των 315 km/h! Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία δε, η κορυφαία υβριδική Panamera καταναλώνει κατά μέσο όρο 2,7-2,8 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα, εκπέμπει 62-63 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο και μπορεί να διανύσει έως και 50 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την ηλεκτρική ενέργεια που της παρέχει η μεγαλύτερη μπαταρία των 17,9 kWh!

Αν το budget ή οι απαιτήσεις είναι χαμηλότερες, τότε η Porsche προσφέρει και την πιο… γήινη Panamera 4 E-Hybrid που τοποθετείται κάτω από την  πρόσφατη Panamera 4S E-Hybrid και εφοδιάζεται με έναν twin-turbo V6 και έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για συνδυαστική απόδοση 461 ίππων. Ακόμα κι έτσι, η “βασική” υβριδική Panamera κάνει το 0-100 km/h σε 4,4 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 280 km/h ενώ μπορεί να ταξιδέψει για 56 χιλιόμετρα χωρίς να εκπέμπει καθόλου ρύπους. Εκτός από τις υβριδικές όμως, η Porsche παρουσίασε και την ανανεωμένη Panamera 4S με τον twin-turbo V6 των 2,9 λίτρων και 440 ίππων να της επιτρέπει να κάνει το 0-100 km/h σε 4,1 δευτερόλεπτα (με το Sport Chrono πακέτο) και να έχει τελική 295 km/h. Το μόνο που πρέπει να συμπληρώσουμε σε όλα αυτά, είναι ότι οι 3 νέες εκδόσεις της ανανεωμένης Porsche Panamera είναι ήδη διαθέσιμες προς παραγγελία και η άφιξη τους στις εκθέσεις της εταιρίας προβλέπεται για τις αρχές του Δεκεμβρίου.

The post Η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid είναι ένα υβριδικό 699 ίππων! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο οσκαρικός Hans Zimmer ανέλαβε τον ήχο των ηλεκτρικών BMW M.

cars

Ο Πάπας τώρα έχει και ένα Dacia Duster.

cars

Χειροπέδες σε τρία άτομα που έπνιξαν πέντε μετανάστες, πετώντας τους στη θάλασσα

cars

Ανακοινώσεις Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό – Ελεύθεροι Κούντε-Μπα, 2η ευκαιρία σε Βρουσάι, Χόλσγκρόουβ

cars

Νέο Skoda Rapid. Προσγειωμένο αλλά αναβαθμισμένο!

cars

Bentley Continental GT. Έφτασε τις 80.000 πωλήσεις και το γιορτάζει

cars

Και πανέμορφο και με V8 700+ ίππων το De Tomaso P72!

cars

VW Arteon Shooting Brake. Αποκαλύφθηκε πρόωρα

cars

Nissan. Παρουσίασε το Note e-Power AWD στην Ιαπωνία

cars