CARSNEWS
NEW MODELS

Η Rivian αναβάλει τις παραδόσεις των ηλεκτρικών της

Μέχρι σήμερα τα κρούσματα στις ΗΠΑ ασθενών με Covid-19 ξεπερνούν τις 400.000 και οι νεκροί πλησιάζουν τις 13.000 με τις εκτιμήσεις να είναι δυσοίωνες και να αναμένονται πολλαπλάσια θύματα. Τα πάντα στις περισσότερες Πολιτείες της χώρας έχουν παγώσει και δίχως ακόμη η πανδημία να έχει κορυφωθεί.

Οι επιχειρήσεις αναβάλλουν τα πλάνα και τα σχέδια τους για τους επόμενους μήνες και σε αυτή τη δίνη παρασύρονται από τον μεγαλύτερο έως το μικρότερη κατασκευαστή αυτοκινήτων. Όπως για παράδειγμα είναι και η Rimac, μια φιλόδοξη start-up εταιρία που είχε ως στόχο να λανσάρει μέσα στη χρονιά τα δύο της ηλεκτρικά μοντέλα.

Τελικά οι πρώτες παραδόσεις αναβάλλονται για το 2021 με την Rimac να έχει προχωρήσει ήδη στην αναβάθμιση ενός παλιού εργοστασίου της Mitsubishi στο Illinois. Εκεί όπου θα απασχολούνται περίπου 300 άτομα για την συναρμολόγηση και παραγωγή του ημιφορτηγού R1T και R1S.   

Εδώ να πούμε πως το pick-up της καλιφορνέζικης Rivian έχει αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Όπως τις πολύ μεγάλες μπαταρίες που ξεκινούν από τις 100 kWh, συνεχίζουν στις 130 και φτάνουν στις 180 kWh με αυτονομία περίπου 800 km. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε τροχό προσφέροντας μια συνδυασμένη ισχύς στους περίπου 800 ίππους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Dante Giacosa: Ο «Αρχιτέκτονας» του σύγχρονου αυτοκινήτου 115 χρόνια πριν…

cars

Το θρυλικό «παπί» της Honda επιστρέφει

cars

Ηλεκτρική Formula 1: Γιατί θα χρειαστούν δεκαετίες (και αν…)

cars

Έρχεται Jeep Wrangler με κινητήρα V8

cars

Elon Musk: Πιθανή η εμπορική αποτυχία του Tesla Cybertruck

cars

Οι 10 φιναλίστ για το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ελλάδα

cars

Μία Chevrolet Corvette Split Window με σύγχρονη καρδιά

cars

Περικοπές μισθών σε Russel-Latifi, σε αναγκαστική άδεια προσωπικό της Williams

cars

Στη μάχη του Κορωνοϊού αυτοκινητοβιομηχανία με παραγωγή 5 εκ. μασκών την ημέρα

cars