CARSNEWS
AUTONEWS

Η Suzuki στην κορυφή

Στο κλείσιμο του 2023, η Suzuki ανέβηκε στην κορυφή της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, κατακτώντας την 1η θέση στις ταξινομήσεις του Δεκεμβρίου και σηματοδοτώντας έτσι μια χρονιά επιτυχίας. Η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση στις ταξινομήσεις με ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 10,3%, το οποίο μάλιστα ανεβαίνει στο 14,0% στις πωλήσεις λιανικής. 

Το Vitara, συγκεκριμένα, ξεχώρισε για άλλη μια φορά ως το δημοφιλέστερο SUV της αγοράς. Με μερίδιο αγοράς 9,7% για το μήνα Δεκέμβριο, το δημοφιλές SUV αποδεικνύει την προτίμηση των καταναλωτών σε ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει απόδοση, στιλ και προσιτή ποιότητα. Αυτή η πρωτιά επιβεβαιώνει τη δυναμική της μάρκας στην κατηγορία SUV και αντανακλά την προσήλωση της εταιρείας στην καινοτομία και στην ποιότητα.

Όσον αφορά την ετήσια ανάπτυξη, το 2023 ήταν μια χρονιά ιστορικής επιτυχίας για την Suzuki. Η αγορά αυτοκινήτου γενικά εμφάνισε αύξηση 27,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά η Ιαπωνική μάρκα ξεπέρασε αυτό το στατιστικό, καταγράφοντας μια εκρηκτική αύξηση 72,3%. Στην κατηγορία των λιανικών πωλήσεων η Suzuki κατέλαβε την 3η θέση με μερίδιο αγοράς 8,6%.  

Αισιοδοξία για τη νέα χρονιά

Καθώς μπαίνουμε στη νέα χρονιά, η Suzuki αισιοδοξεί καθώς η υφιστάμενη γκάμα των SUV της, με τα μοντέλα S-Cross, Vitara και Ignis, παραμένει στο επίκεντρο των προτιμήσεων της αγοράς. Η προσθήκη του νέου Swift, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της μάρκας στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, καθώς το νέο μοντέλο προσφέρει ιδανικό συνδυασμό καινοτομίας και απόδοσης.

Related Articles

Maserati: Τώρα, σειρά έχει η Grecale.

cars

Μία Rolls-Royce Cullinan πολύ έξω από τα… νερά της!

cars

Νέο Volkswagen T7 Multivan. Σύγχρονο από κάθε άποψη.

cars

Έρχονται νέες κυρώσεις κατά του Ιράν «τις επόμενες ημέρες» λέει η αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ

Bury

Continental. Συμπλήρωσε 150 χρόνια ζωής

cars

Τα τρία χρώματα της άνοιξης και πώς να τα φορέσετε

cars

Μητέρα από τη Θεσσαλονίκη έκανε δώρο ζωής στον 35χρονο γιο της – Του δώρισε τον νεφρό της

cars

H Έβελυν Καζαντζόγλου δείχνει πως να φορέσετε cargo jumpsuit σαν να περπατάτε σε catwalk

Bury

Dacia Sandero, Sandero Stepway & Logan. Ολοκαίνουρια

cars