CARSNEWS
AUTONEWS

Η Volkswagen επενδύει στο Wolfsburg

Το εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg είναι το μεγαλύτερο όχι μόνο της εταιρίας, αλλά ολόκληρου του Group αλλά προς το παρόν δεν συμμετέχει στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τα οποία βασίζονται στην MEB αρχιτεκτονική. Αυτό θα αλλάξει σύντομα καθώς η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την επένδυση €460 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2025 για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει άμεσα το ID.3 και σε δεύτερο χρόνο, ένα νέο ηλεκτρικό SUV.

Η παραγωγή του ID.3 θα ξεκινήσει μερικώς εντός του 2023 αφού οι εγκαταστάσεις της Volkswagen εξοπλιστούν για το έργο και το προσωπικό εκπαιδευτεί σχετικά ενώ αναμένεται να πιάσει πλήρη ρυθμό το 2024 πριν αυξηθεί περαιτέρω ανάλογα με τις απαιτήσεις, το 2025. Το πρόγραμμα αυτό ισχύει ανεξάρτητα από τι γίνεται στις εγκαταστάσεις της VW στο Zwickau αλλά το ID.3 δεν θα είναι το μοναδικό μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο Wolfsburg. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της μάρκας, Thomas Schafer, στο βασικό εργοστάσιο της Volkswagen θα προστεθεί ένα ακόμα: ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα συμπληρώσει μέχρι το 2026 τα ήδη επιτυχημένα ID.4 και ID.5. Σε αντίθεση με αυτά όμως, το νέο SUV θα χρησιμοποιεί μία εξέλιξη της MEB αρχιτεκτονικής που σύμφωνα με τον Schafer “ανεβαίνει επίπεδο”.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, η MEB πλατφόρμα όπως θα ονομάζεται, θα επιτρέπει και πάλι την χρήση διαφορετικών μεγεθών μπαταριών, με την μεγαλύτερη εξ αυτών να προσφέρει αυτονομία έως και 700 χιλιομέτρων ενώ σημαντική θα είναι η αναβάθμιση και στους μέγιστους ρυθμούς φόρτισης, με την MEB να ανεβάζει τον πήχη στα 175-200 kW μειώνοντας δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για την αναπλήρωση του φορτίου της εκάστοτε μπαταρίας. Τέλος, δεν γίνεται να αγνοήσουμε τα πλάνα της Volkswagen για την παραγωγή του πολυαναμενόμενου, “Trinity Project” στο Wolfsburg – χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα όμως αν αυτό το έργο θα ανατεθεί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ή αν η VW σκοπεύει να χτίσει νέες, κοντά στο παλιό εργοστάσιο, ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Σε κάθε περίπτωση η μελλοντική ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια, τεχνολογικά προηγμένη SSP πλατφόρμα και θα εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που θα προσφέρει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Cupra Tavascan πήρε επιτέλους το πράσινο φως!

cars

Formula 1: Διατίθενται πακέτα ενός εκατομμυρίου δολαρίων για το Grand Prix του Λας Βέγκας

cars

Η Alpina φρεσκάρει τις B5 και D5 S.

cars

Ford Mustang Mach 1. Με το μαγικό άγγιγμα της Shelby…

cars

Χριστουγεννιάτικο δώρο με wallet+ και εξόφληση των τελών κυκλοφορίας σε δόσεις!

cars

Volkswagen Golf GTI. Έτοιμη η όγδοη γενιά του μοντέλου

cars

Subaru Solterra – Με πέντε αστέρια στην ασφάλεια

cars

Nissan. Φροντίζει για το After Sales Service

cars

Mercedes-Benz Vans. Νέα πρόταση με όφελος τιμής και ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα.

cars