CARSNEWS
AUTONEWS

Η Yamaha παρουσίασε ηλεκτροκινητήρα 475 ίππων!

Μπορεί στην κεντρική σκηνή του έργου που ονομάζεται εξηλεκτρισμός να πρωταγωνιστούν οι… παραδοσιακοί κατασκευαστές αλλά σημαντική δουλειά γίνεται και στο παρασκήνιο, από εταιρίες όπως η Yamaha Motor Company που μόλις παρουσίασε έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης ο οποίος θα προσφέρεται για χρήση σε “hyper-EV” μοντέλα. Η ιαπωνική μάρκα που είναι περισσότερο γνωστή για τις μοτοσυκλέτες της και λιγότερο για το τμήμα που δημιουργεί “πελατειακά” κινητήρια σύνολα (Μ.Ε.Κ. και ηλεκτροκινητήρες) αυτοκινήτου δήλωσε ότι ο νέος ηλεκτροκινητήρας προσφέρει κορυφαία ενεργειακή πυκνότητα και τονίζει πως ένα εκ των πλεονεκτημάτων του είναι το compact μέγεθος που τον κάνει ιδανικό για πληθώρα εφαρμογών.

Κατά τα άλλα, ο ηλεκτροκινητήρας είναι ικανός για έως και 475 ίππους και λειτουργεί στα 800V ενώ ο σχεδιασμός του που συνδυάζει ηλεκτρικά και μηχανικά εξαρτήματα (όπως για παράδειγμα η σχέση και το inverter σε μία μονάδα) δεν μειώνει μονάχα τα φυσικά χαρακτηριστικά του αλλά κάνει εφικτή την τοποθέτηση πολλαπλών ηλεκτροκινητήρων σε ένα όχημα. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι οι πιθανότητες είναι πρακτικά ανεξάντλητες. Η Yamaha ανακοίνωσε ότι είναι ήδη έτοιμη να αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για πρωτότυπα εξέλιξης και σημειώνει με περηφάνια ότι μπορεί να κατασκευάσει μονάδες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εκάστοτε κατασκευαστή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αξίζει να αναφέρουμε δε, ότι ο συγκεκριμένος είναι απλώς η “ναυαρχίδα” της ιαπωνικής μάρκας που δέχεται παραγγελίες για την εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων (λιγότερο ισχυρών, στην περιοχή των 50-270 ίππων) ήδη από το 2020.

Δεν είναι ούτε περίεργο, ούτε παράλογο για την δευτερεύουσα άνθηση της αγοράς στον συγκεκριμένο τομέα καθώς είναι γενικώς φθηνότερο για τους κατασκευαστές να αγοράσουν ένα ήδη έτοιμο εξάρτημα, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, από το να το εξελίξουν in-house και η Yamaha όπως και άλλες εταιρίες, καλύπτουν αυτήν ακριβώς την ζήτηση όσο ο αγώνας προς τον εξηλεκτρισμό αρχίζει να ανεβάζει ρυθμό.

The post Η Yamaha παρουσίασε ηλεκτροκινητήρα 475 ίππων! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πώς το Netflix άλλαξε την παγκόσμια βιομηχανία ψυχαγωγίας

cars

Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στο πρώτο γκραν πρι της χρονιάς

cars

Alfa Romeo. 60 χρόνια ζωής για το «ληξιαρχείο» της

cars

Η ByKolles αποκαλύπτει το δικό της Hypercar!

cars

Η ΟΜΑΕ ανακοίνωσε τους αγώνες 4×4 του 2024

cars

Nissan Juke & Qashqai– και άμεσα διαθέσιμα και με δέσμευση τιμής

cars

Αλλαγή ηγεσίας και στην Ford. Αποχωρεί ο Hackett, έρχεται ο Farley!

cars

Η Lamborghini Sian Roadster είναι μία πανάκριβη, sold-out πραγματικότητα!

cars

Peugeot Γιαννίρης. Με εντυπωσιακό τρόπο έγινε η παρουσίαση του 208 και η αποκάλυψη του 2008

cars