CARSNEWS
NEW MODELS

Κινεζικό δάνειο για την Jaguar Land Rover

Σύμφωνα με τον κ. Arthur Yu, Οικονομικός Διευθυντής της Jaguar Land Rover Κίνας, η βρετανική εταιρεία πήρε δάνειο πέντε δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 620 εκατομμυρίων ευρώ) από πέντε κινεζικές τράπεζες για να μπορέσει να αντισταθμίσει την οικονομική ζημιά που αντιμετωπίζει, λόγω των μειωμένων πωλήσεων και τη διακοπή παραγωγής εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. 

Η χρηματοδότηση έχει τριετή διάρκεια και «θα βοηθήσει την JLR Κίνας να διαχειριστεί καλύτερα τις ταμειακές ροές της όσο θα διαρκεί η πανδημία», όπως τόνισε ο κ. Yu. Η αγορά της ασιατικής χώρας απορροφούσε το 25%-30% της ετήσιας παραγωγής της Jaguar Land Rover πριν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, τους τελευταίους δύο μήνες, στην Κίνα διατέθηκε το 50% των αυτοκινήτων που κατασκεύασε η εταιρεία, τα οποία, φυσικά, ήταν σημαντικά λιγότερα απ’ ό,τι πέρυσι, συγκριτικά. 

Στη Βρετανία, η Jaguar Land Rover αναζητά κρατική ενίσχυση για να καταφέρει να συνεχίσει τη δραστηριότητά της. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, χρειάζεται ποσό μεγαλύτερο από ένα δισεκατομμύριο λίρες στερλίνες. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, η λήψη του είναι μονόδρομος καθώς η Tata, η οποία κατέχει την εταιρεία, δεν είναι σε θέση να την ενισχύσει οικονομικά 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Leclerc και Russell ετοιμάζονται για μια διαφορετική «καριέρα»! (video)

cars

Προς τη Hyundai οδεύει ο Esapekka Lappi

cars

To Peugeot 208 “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020” για την Ευρώπη

cars

Tα SUV αλλάζουν γιατί “σκοτώνουν” ακόμη και με ταχύτητα 32 χλμ./ώρα!

cars

Το Mini της Gildred Racing βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Και στην τσέπη!

cars

Το νικέλιο είναι ο νέος χρυσός, σύμφωνα με τον Elon Musk

cars

Mercedes και Audi ετοιμάζονται για επανεκκίνηση της παραγωγής

cars

H Mazda αναζητά δάνειο ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων

cars

Τα νέα Ford Tourneo και Transit Connect Active λατρεύουν την περιπέτεια

cars