CARSNEWS
MOTONEWS

Κλείνει η Egli Motorcycles μετά από 58 χρόνια λειτουργίας

Κλείνει η Egli Motorcycles μετά από 58 χρόνια λειτουργίας
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/08/2023

Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας χάνει έναν από τους πιο θρυλικούς κατασκευαστές πλαισίων, που συνδέθηκε με τις Ιαπωνικές μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του `70 και του `80.

Ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για την μοτοσυκλέτα σου

Ο Fritz W. Egli είναι Ελβετός πρώην οδηγός αγώνων, που το 1965 άνοιξε το δικό του εργαστήριο, στο οποίο έπαιρνε στα χέρια του κινητήρες Ιαπωνικών μοτοσυκλετών, τους αύξανε την ισχύ και στη συνέχεια τους έβαζε στο δικό του πλαίσιο. Αυτό το πλαίσιο είχε γίνει διάσημο μέσω της πρώτης του δημιουργίας, της Egli Vincent (βασισμένη σε μια Vincent Black Shadow).

Κατά τη δεκαετία του `70, ο Egli έφτιαξε πολλά πλαίσια για τις Honda CB900/1100 (500 συγκεκριμένα), καθώς και για τις Kawasaki Z900-1100 (600). Η λίστα των δημιουργιών του δε σταματά εκεί, καθώς έφτιαξε πλαίσια για μοτοσυκλέτες της Yamaha, της Morbidelli, της Ducati, της Rotax και άλλων εταιρειών.

Όταν ο Alexander Frei αγόρασε την Egli Motorcycles το 2015 είχε κάνει ξεκάθαρο ότι ήθελε να βρει έναν διάδοχο αγοραστή στα επόμενα 5 χρόνια. Αυτό το πλάνο δυστυχώς δεν δούλεψε και τώρα ο Frei, 69 ετών, ανακοίνωσε το κλείσιμο της Egli Motorcycles.

Μέσω αυτής της ανακοίνωσης ο Frei ανέφερε ότι δεν θα δέχονται πλέον νέες παραγγελίες, αλλά όσες είχαν ήδη τοποθετηθεί θα περατωθούν κανονικά, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί) θα ακολουθήσει η πώληση εξαρτημάτων και εργαλείων της Egli Motorcycles.

 

Related Articles

Can-Am Pulse και Origin: Η επιστροφή της Can-Am στην αγορά μοτοσυκλετώ

cars

Yamaha Tenere 700: Το ιαπωνικό Αdventure σε νέες εκδόσεις Extreme και Explore

cars

O Pecco Bagnaia διέλυσε τον ανταγωνισμό στο Αυστριακό Grand Prix!

cars

Τα έξυπνα γάντια μηχανής που απλοποιούν την καθημερινή μετακίνηση

cars

Δεν φτάνεις καλά; Να τι πρέπει να κάνεις…

cars

Χανιά: Τρικάβαλο και κινητό στο χέρι; Στην Ελλάδα γίνεται

cars

Ducati – Teaser για τη δεύτερη νέα μοτοσυκλέτα του 2023

cars

Ducati Monster 30° Anniversario – O σωστός τρόπος εορτασμού

cars

2024 HONDA CMX1100 REBEL

cars