CARSNEWS
NEW MODELS

Μείωση προσωπικού στην Daimler

Όπως έγινε γνωστό, τα ανώτατα στελέχη της Daimler AG ψάχνουν να βρουν τρόπους για να περιορίσουν την οικονομική ζημιά και τη μείωση των κερδών που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Βάσει δημοσιεύματος γερμανικής εφημερίδας, ο κ. Ola Källenius, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler AG, πρόκειται να παρουσιάσει στην ετήσια ομιλία προς τους μετόχους το επιχειρηματικό σχέδιο για το πώς να επανέλθει η κερδοφορία και πώς να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, ο κ. Källenius πρόκειται να προτείνει την περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας, μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου και πρόωρης συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία πρόκειται να εξοικονομήσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, στο σχέδιο προβλέπεται να εγκαταλειφθούν και κάποια από τα προγράμματα εξέλιξης κάποιων νέων μοντέλων, όπως και η ανανέωση κάποιων από τα υπάρχοντα.

Για παράδειγμα, ο κ. Källenius έχει απορρίψει τις εκδόσεις Coupé και Cabriolet της επόμενης «γενιάς» Mercedes-Benz S-Class, ενώ ήδη αποφασιστεί να διακοπεί η παραγωγή της X-Class. Επίσης, έχει προτείνει να σταματήσουν να κατασκευάζονται η Mercedes-Benz CLS-Class και η Mercedes-AMG GT Coupé και τη θέση τους να πάρει ένα καινούργιο ηλεκτροκίνητο coupé μοντέλο, όπως και η δημιουργία καινούργιων εκδόσεων με υβριδικής διάταξης κινητήρα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κίνηση: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην κάθοδο της Αθηνών-Λαμίας και την Κηφισίας

cars

Kia: Μild hybrid τεχνολογία για το ανανεωμένο Stonic

cars

Η νέα Mercedes GLA μεταμορφώνεται σε pick-up

cars

Αποκλειστικό: Επισκεπτόμαστε το μουσείο της Fiat “FCA Heritage”

cars

Πατέντα της BMW για τιμόνι μεταβλητής γεωμετρίας

cars

Επιχείρηση φθηνά άλογα: Αυτοκίνητα που λατρέψαμε σε τιμή ευκαιρίας

cars

Nissan Magnite: To Qashqai «τσέπης» ήρθε για να μείνει

cars

To ντοκιμαντέρ «ωδή» της Hyundai στη σειρά IONIQ (video)

cars

Οι ιδιοκτήτες της Range Rover φέρνουν το αυτοκίνητο των 10.000 ευρώ

cars