CARSNEWS
NEW MODELS

Μείωση πωλήσεων κατά 2% προβλέπει ο «ACEA» το 2020

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Michael Manley, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων («ACEA») και Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles (FCA), οι πωλήσεις των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη αναμένεται να είναι μειωμένες κατά 2% συγκριτικά με αυτές της προηγούμενης χρονιάς. Σύμφωνα με τον κ. Manley αυτό θα συμβεί λόγω της μεταβατικής περιόδου που διέρχεται η αυτοκινητοβιομηχανία προς την εποχή όπου η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στα οχήματα θα είναι σχεδόν μηδενική.

Ο κ. Manley (φωτογραφία) έθεσε ως ορόσημο για να συμβεί αυτό τη χρονιά του 2050 και τόνισε ότι οι 16 μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτου έχουν συμφωνήσει και αναζητούν μεθόδους ώστε να επιτευχθεί αυτό με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα για τις εταιρείες και τους εργαζομένους τους. 

Ο κ. Manley τόνισε ότι η μετάβαση στη νέα εποχή πρέπει να γίνει σταδιακά και μεθοδικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά «τις επόμενες δεκαετίες πρέπει να αλλάξουν πολλά. Πρωτίστως, πιστεύουμε στη δυνατότητα των πολλών επιλογών για όλους. Όσοι χαράσσουν πολιτική πρέπει να βοηθήσουν να υπάρχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, χωρίς να επιβάλλουν τις πιο εντυπωσιακές από αυτές και χωρίς να απαγορεύσουν οχήματα που θα εξακολουθούν να εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα.

»Πάνω απ’ όλα, πιστεύουμε ότι οι μεταφορές και η κινητικότητα πρέπει να είναι οικονομικά προσιτή για όλους, ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασής τους ή σε ποια χώρα της Ευρώπης ζουν. Ομοίως, η “Πράσινη Συμφωνία” που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας μας σε παγκόσμιο επίπεδο», κατέληξε ο κ. Manley.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «ACEA», το 2019 οι συνολικές πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στις χώρες της Ευρώπης ξεπέρασαν τα 15,3 εκατομμύρια οχήματα, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,2% σε σχέση με αυτές του 2018. Εάν επαληθευτεί η πρόβλεψή του Συνδέσμου, το 2020 θα παρουσιαστεί μείωση στις συνολικές πωλήσεις για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια συνεχούς αύξησής τους. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η αστυνομία της Ρώμης είχε περιπολικά Ferrari!

cars

Μία νέα Lotus ετοιμάζεται να χτυπήσει τις Ferrari

cars

Τρία νέα βραβεία σχεδίασης Red Dot για την Honda

cars

Με 600 χλμ. αυτονομίας και 530 ίππους το ηλεκτροκίνητο BMW i4 (video)

cars

Koenigsegg Gemera: 1.700 ίπποι για τέσσερις επιβάτες!

cars

Ταξιδεύουμε στην Κεφαλονιά με το Μitsubishi Space Star 1.2 80PS (Video)

cars

Δοκιμάζουμε το premium, τετρακίνητο Jaguar F-Pace των 180 ίππων

cars

Η ξεχωριστή νέα Mercedes-Benz S-Class

cars

Πέταξε «λευκή πετσέτα» και για το 2021 η Ferrari!

cars