CARSNEWS
AUTONEWS

Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει δεσμευθεί να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη

«Εδώ υπογράφηκε η ληξιαρχική πράξη γέννησης της Ελλάδας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο.

Μίλησε για μεγάλο πάθος και πρωτόγνωρη συσπείρωση στη γιορτή για τα 50 χρόνια της ΝΔ. «Αυτή η αυλαία μας δίνει αισιοδοξία μπροστά στις ευρωεκλογές μετατρέπεται σε μια νέα ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η χαρά μας είναι διπλή γιατί αυτή την αισιοδοξία συμμερίζονται οι ευρωπαίοι φίλοι μας και οι κύπριοι αδελφοί μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι πρέπει να συντονιστεί η δράση όλων το επόμενο διάστημα. Κάνοντας απολογισμό είπε ότι μέσα από τις εργασίες φάνηκε ο σημαντικός ρόλος της ΝΔ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

«Η ΝΔ ήταν αυτή που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κινδύνευσε και έχει δεσμευθεί να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι η Ευρώπη ενωμένη αντιμετώπισε κρίσεις όπως η πανδημία και το μεταναστευτικό.

«Είμαστε μια υπεύθυνη και συνεπής δύναμη που είναι έτοιμη να συμβάλλει στις νέες ευρωπαϊκές προκλήσεις. Την οργάνωση μιας ακμαίας οικονομίας. Την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας απέναντι στην κλιματική κρίση.

Η απάντηση στον λαϊκισμό, είπε ακόμα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και μάλιστα είπε ότι εμφανίζεται με πολλά πρόσωπα αλλά με τον ίδιο στόχο οι δημαγωγοί έχουν στόχο να κρύψουν την αλήθεια και να αμφισβητήσουν τους πυλώνες της δημοκρατίας και να δημιουργήσουν τεχνητούς διαχωρισμούς. Είναι κάτι το οποίο η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν. Ποτέ ξανά στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία.

Ο λαϊκισμός ήταν αυτός που εμπόδισε την Ελλάδα να αναταχθεί. Θύμισε τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα την Χρυσή Αυγή και το ολέθριο όπως είπε δημοψήφισμα. Αν έπρεπε ν κωδικοποιήσω τα ζητούμενα, η πρόκληση είναι ο ρεαλισμός και η αλήθεια που συμπυκνώνονται σε τρεις λέξεις. Ανταγωνιστική οικονομία, αυτοδύναμη άμυνα και αγροτική πολιτική με προοπτική».

«Ο κ. Κασσελάκης έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη»

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι είναι υπέρ της έκδοσης ενός ευωρομολόγου για την άμυνα και αναφέρθηκε στην πράσινη μετάβαση λέγοντας ότι αυτά είναι στοιχήματα με διάσταση ευρωπαϊκή και γι αυτό είναι σημαντικές οι ευρωεκλογές.

Δυστυχώς στον τόπο μας η αντιπολίτευσης τις βλέπει ως πολιορκητικό κριό και δεν θα τους κάνουμε το χατήρι να παραμορφωθεί η εντολή που πήραμε πριν από λίγους μήνες.

«Εχουμε περιθώρια για πειραματισμούς και περιπέτειες;», διερωτήθηκε. Και τόνισε: Η Ελλάδα στέκεται πάντα στο πλευρό του Κυρπριακού λαού. Πρέπει να κλείσει αυτή η τραγωδία. Υπάρχει άλλη μια επέτειος αλλά είναι μαύρη που συμπληρώνεται φέτος. Είναι 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή. Ελλάδα και Κύπρος είναι ένα, τόνισε.

Δεν επιτρεπεται ούτε αποχή, ούτε αδράνεια ούτε παθητικότητα, τόνισε. Και πρόσθεσε ότι χρειάζεται σιγουριά συνέχεια και δημοκρατία.

Είμασταν ουραγοί και γίναμε πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της ΕΕ καθώς πολλά έργα στην υγεία γίνονται μέσα από την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη και το μόνο που ξέρει είναι να ποτίζει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα.

Δεν γίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητεί επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές ενώ το κόμμα του την καταψήφισε για τις ευρωπαϊκές. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν κι εκείνοι που μετατρέπουν την πολιτική ζωή σε τηλεμάρκετινγκ.

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα έγινε παράδεισος, παραδέχθηκα τα λάθη και τα προβλήματα. Δεν πρέπει όμως να επιτρέψουμε να διεξαχθεί μια προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα που προκαλούν ανοσία στην ανοησία».

Μίλησε για καπηλεία της τραγωδίας των Τεμπών και πρόσθεσε ότι όλοι έχουμε χρέος να γυρίσουμε την πλάτη στον διχασμό.

«Η αντιπολίτευση το μόνο που κάνει είναι να βάζει τρικλοποδιές»

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «υπονομεύει τα βήματα που γίνονται και το μόνο που κάνει είναι να βάζει τρικλοποδιές. Ούτε επαναπαυόμαστε ούτε χαμηλώνουμε τον πήχη των προσδοκιών», είπε.

«Όπως στην πρώτη μας θητεία σταθήκαμε όρθιοι στην κρίση έτσι και τώρα θωρακίζουμε την πατρίδα μας με ένα μεγάλο εξοπλιστικό σχέδιο. Ανακαινίζουμε τα νοσοκομεία μας και υποδεχόμαστε νέους γιατρούς. Το διαπίστωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν συνάντησε την συμπαθή κυρία», είπε.

«Αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση και δίνουμε βάρος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και είπαμε ότι δίπλα στα δημόσια πανεπιστήμια θα λειτουργούν και μη κρατικά μη κερδοσκοπικά». Αναφέρθηκε στην αξιολόγηση και πρόσθεσε ότι με επίμονη προσπάθεια θα κερδηθεί ο ωχαδερφισμός.

Related Articles

Ο N. Hulkenberg επιστρέφει στην F1 με την Haas.

cars

Η νέα S-Class φέρνει και τους πρώτους αερόσακους πίσω επιβατών!

cars

Smart EQ. Με σημαντική προσφορά

cars

Διάβημα διαμαρτυρίας της Ουκρανίας στο Βατικανό μετά τις δηλώσεις του πάπα που καλούσε το Κίεβο να «υψώσει λευκή σημαία»

cars

Mercedes-Benz eVans. To ηλεκτρικό μέλλον των επαγγελματικών

cars

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring για το 2022!

cars

Kia. Μετασχηματίζεται και εξελίσσεται

cars

Ford Ranger Raptor– Πήρε τα βουνά και βρέθηκε στο στοιχείο του

cars

Kia Optima. Κερδίζει πόντους με την τόλμη του!

cars