CARSNEWS
AUTONEWS

Ο N. Hulkenberg επιστρέφει στην F1 με την Haas.

Το… πείραμα της Haas F1 να εμπιστευτεί δύο νέους (τόσο ηλικιακά όσο και στην Formula 1 γενικώς) οδηγούς έλαβε τέλος με την απομάκρυνση του Nikita Mazepin και την πρόσληψη του Kevin Magnussen στην θέση του Ρώσου. Η συγκεκριμένη κίνηση επίσης στέφθηκε με επιτυχία, με τον Δανό να έχει καταφέρει να πλασαριστεί στους πόντους σε 6 διαφορετικές περιπτώσεις, συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς για την αμερικανική ομάδα. Ο “γάμος” της Haas F1 με τον Mick Schumacher όμως δεν απολαμβάνει την ίδια επιτυχία καθώς ο υιός του Michael  έχει σκοράρει φέτος σε 2 αγώνες μόλις και έχει συγκεντρώσει τους μισούς πόντους σε σύγκριση με τον teammate του. Επιπλέον, τα λάθη του νεαρού Γερμανού και τα διάφορα, ακριβά ατυχήματα του δεν κοστίζουν στην ομάδα μόνο βαθμολογικά αλλά και οικονομικά, ιδίως με το περιβόητο budget cap που εφαρμόζεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έτσι, το διαζύγιο δεν άργησε να έρθει. Η Formula 1 είναι αμείλικτη και δεν παρέχει πολύ χρόνο στους οδηγούς για να αποδείξουν την αξία τους. Ο Mick Schumacher είχε την ευκαιρία, είχε την στήριξη της ομάδας, έκανε ο ίδιος αρκετά λάθη όπως και έκανε και η ομάδα μερικά και τώρα, έχει ταξιδέψει στο Abu Dhabi για τον τελευταίο του αγώνα στο τιμόνι της Haas VF-22 καθώς ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει με την Haas για την επόμενη σεζόν. Την θέση του θα πάρει ο 35-χρονος πλέον, Nico Hulkenberg, που επιστρέφει στην Formula 1 σε ρόλο οδηγού “πλήρους απασχόλησης” αφού από τότε που έφυγε από την Renault το 2019, δεν είχε καταφέρει να βρει σταθερή ομάδα. Είχε όμως 5 “guest” εμφανίσεις, όλες με την Aston Martin, με τις δύο εξ αυτών να έχουν γίνει φέτος – υπάρχει λοιπόν και η χρήσιμη εξοικείωση με τα νέα μονοθέσια. Να θυμίσουμε ότι ο N. Hulkenberg έχει στο βιογραφικό του 181 εκκινήσεις σε Grand Prix έχοντας οδηγήσεις για ομάδες όπως η Williams, η Force India, η Sauber, η Renault, η Racing Point και η Aston Martin και κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συγκεντρώσει 521 πόντους. Η υψηλότερη θέση που έχει τερματίσει ποτέ είναι η 4η αλλά ούτως ή άλλως η Haas δεν αναζητά ένα… πυροτέχνημα αλλά εμπειρία, σταθερότητα και ταχύτητα και ελπίζει ότι με το δίδυμο Magnussen/Hulkenberg  θα έχει περισσότερες πιθανότητες για την συγκέντρωση καλών αποτελεσμάτων.

Όσο για τον Mick… προς το παρόν δεν έχει βρει τρόπο να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Formula 1 και οποιαδήποτε προσπάθεια για να το κάνει δεν θα είναι εύκολη αφού η μοναδική σχετικά ελεύθερη θέση βρίσκεται στην Williams και η διαθεσιμότητα της εξαρτάται από το αν ο εκλεκτός της αγγλικής ομάδας, Logan Sargeant, συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόντους για να αποκτήσει την Super License του. Υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα παραμονής στο άθλημα ως ρεζέρβα για κάποια ομάδα αλλά δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι κάτι που θέλει ο Γερμανός.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ducati Video Chat. Πρωτοπορεί

cars

Πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Απρίλιο 2023

cars

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti. Συνδυάζει χαρακτηριστικά

cars

Η μάχη των Raptors, των “καυτών” pickups της Ford.

cars

Σαν σήμερα 16 Μαρτίου: Ο Άρης ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης

cars

Ο «κομήτης του διαβόλου» θα μπει στην τροχιά της Γης – Είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από το Έβερεστ

cars

Τρία μεγάλα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ πατούν φρένο στις εργασίες τους προχωρώντας σε ιστορική απεργία

cars

Daimler και Volvo εξετάζουν συνεργασία στις Μ.Ε.Κ.

cars

“Heritage Parts” από την Mopar με αρχή την Lancia Delta HF Integrale!

cars