CARSNEWS
F1 & RACES

Νέα Aston Martin Vantage: Παίρνει τη θέση της παλιάς ως F1 safety car

(5/3/2024)

– Θα κάνει ντεμπούτο στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας στις 9 Μαρτίου

– Έχει υποστεί αναβαθμίσεις με στόχο τη βελτιωμένη αεροδυναμική συμπεριφορά

– Αλλαγές και στο εσωτερικό με οθόνες και περισσότερα χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα

– Aston Martin και Mercedes μοιράζονται τα καθήκοντα του αυτοκινήτου ασφαλείας της F1 από το 2021

Θα κάνει ντεμπούτο στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας στις 9 Μαρτίου

Μετά την κυκλοφορία της νέας Aston Martin Vantage στα μέσα Φεβρουαρίου, η βρετανική μάρκα επιβεβαίωσε ότι το νέο μοντέλο θα αναλάβει και τα καθήκοντα του επίσημου αυτοκινήτου ασφαλείας (safety car) της Formula 1 από τον προκάτοχό του. Θα κάνει το ντεμπούτο του αυτό το Σαββατοκύριακο στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Έχει υποστεί αναβαθμίσεις με στόχο τη βελτιωμένη αεροδυναμική συμπεριφορά

Το Vantage Safety Car έχει υποστεί μερικές αναβαθμίσεις, ώστε να είναι κατάλληλο για μια πίστα F1. Η ειδική έκδοση έχει ένα μπροστινό splitter, μια ογκώδη πίσω πτέρυγα και ένα τροποποιημένο υποδάπεδο για καλύτερη και πιο ομαλή ροή του αέρα σε υψηλές ταχύτητες. Ακόμη και η μπάρα φωτός που είναι τοποθετημένη στην οροφή έχει αναδιαμορφωθεί για καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά και βελτιωμένη απόδοση. Όλα αυτά τα στοιχεία αποτελούν μέρος ενός πιο ολοκληρωμένου αεροδυναμικού κιτ αμαξώματος.

Αλλαγές και στο εσωτερικό με οθόνες και περισσότερα χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα

Όσον αφορά  το εσωτερικό, υπάρχουν και εκεί ορισμένες αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, τα στάνταρ καθίσματα έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα ζευγάρι μπάκετ καθισμάτων Recaro Pole Position με αγωνιστικές ζώνες για τον οδηγό Bernd Mayländer και τον συνοδηγό του. Επιπλέον, η Aston Martin βελτίωσε την κεντρική κονσόλα για να φιλοξενήσει μια σειρά κουμπιών και χειριστηρίων που είναι συνδεδεμένοι με τα υποχρεωτικά συστήματα της FIA. Υπάρχουν επίσης μερικές οθόνες στην πλευρά του συνοδηγού που δείχνουν πού βρίσκονται όλα τα αυτοκίνητα στην πίστα μέσω GPS, μαζί με τους ζωντανούς χρόνους γύρου, ενώ μια άλλη οθόνη αναμεταδίδει εικόνες από μια κάμερα οπισθοπορείας. Η επένδυση Lime Essence που χρησιμοποιείται σε όλη την καμπίνα είναι αποκλειστική για το Vantage F1 Safety Car και αποτελεί μια αναφορά στο εντυπωσιακό χρώμα Racing Green της Aston Martin.

Aston Martin και Mercedes μοιράζονται τα καθήκοντα του αυτοκινήτου ασφαλείας της F1 από το 2021

Από το 2021, η Aston Martin και η Mercedes μοιράζονται τα καθήκοντα του αυτοκινήτου ασφαλείας της F1, με την τελευταία να διαθέτει το AMG GT Black Series. Παρόλο που η νέα Vantage είναι πιο ισχυρή από πριν (κατά 153 ίππους), το γερμανικό supercar εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα, αφού διαθέτει 720 ίππους έναντι 656 ίππων της Vantage. Εκτός από τον ίδιο ρόλο όμως, τα δύο μοντέλα μοιράζονται περισσότερα κοινά στοιχεία, αφού η Vantage χρησιμοποιεί έναν V8 4,0 λίτρων twin-turbo προέλευσης AMG.

Related Articles

Formula 1, Γύρος 11: Επόμενη στάση, Ουγγαρία

cars

Τα ελαστικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο GP Βραζιλίας

cars

F1: Ποιο είναι το μέλλον των σιρκουί πόλης; (+video)

cars

Ocon gets Alpine’s new floor design ahead of schedule for Chinese GP

Bury

Φόρμουλα 1: Συζητήθηκε η αλλαγή στο σύστημα βαθμολόγησης

Bury

Η F1 ανακοίνωσε πιθανή πρεμιέρα στο Red Bull Ring και στόχο 15-18 GP

cars

Mercedes must take Hamilton’s disqualification ‘on the chin’

cars

Βέλη Kubica κατά Williams

cars

Formula 1 μια αναδρομή στην σεζόν 2023 και πως φτάσαμε ως το Grand Prix United States

cars