CARSNEWS
AUTONEWS

Νέα Skoda Octavia RS. Και με δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου

Η νέα Skoda Octavia έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική της πορεία και όπως σας είχαμε ενημερώσει η RS έκδοχή θα ήταν για πρώτη φορά υβριδική. Παράλληλα όμως η Τσέχικη εταιρία θα εφοδιάζει τη γρήγορη έκδοση του μοντέλου τόσο με κινητήρα βενζίνης όσο και με μηχανικό σύνολο πετρελαίου αμφότερα με χωρητικότητα δύο λίτρων.   Ξεκινώντας από την πετρελαιοκίνητη Octavia RS, αυτή θα αποδίδει 200 ίππους με τη ροπή να ανέρχεται στα 400 Nm και θα συνδυάζεται με ένα DSG κιβώτιο επτά σχέσεων. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,8’’ και θα υπάρχει τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση.

Η έκδοση βενζίνης αποδίδει 245 ίππους με 370 Nm ροπής με την κίνηση να μεταδίδεται μόνο εμπρός μέσω ενός DSG κιβωτίου επτά σχέσεων. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6.7’’ και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Σε ότι έχει να κάνει με το αισθητικό κομμάτι, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες η έκδοση RS έχει διαφορετικούς προφυλακτήρες, διαφορετικές ζάντες, led φώτα στον προφυλακτήρα στο κάτω μέρος, σπόιλερ στο πίσω μέρος και σκουρόχρωμες ζάντες 18 ή προαιρετικά 19 ιντσών, με κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα, οι επενδύσεις alcantara στο ταμπλό και στις πόρτες, οι κόκκινες ραφές και το τριάκτινο σπορ τιμόνι. Τέλος όπως είναι αναμενόμενο η ανάρτηση είναι κατά 15 χιλιοστά πιο χαμηλή, ενώ η έκδοση βενζίνης θα διαθέτει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Lexus IS. Εκτενές facelift και άφθονη τεχνολογία!

cars

Cupra Ateca facelift. Ο “πρωτότοκος” μεγάλωσε και ανανεώθηκε!

cars

Αμερικανός ελεύθερος σκοπευτής στην Ουκρανία εξηγεί γιατί προτιμάει τα ρωσικά από τα αμερικανικά όπλα

Bury

Alfa Romeo Giulia GTA. Η επιστροφή ενός θρύλου!

cars

Οδηγούμε το όμορφο, ευέλικτο και ιδιαίτερα οικονομικό Opel Mokka 1.5 Diesel Ultimate

cars

Suzuki – Έρχεται ηλεκτρικό Jimny και όχι μόνο!

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 9/4/2024

cars

Κορονοιός και αυτοκίνητο

cars

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα την ηλεκτροκίνηση και είναι ανοιχτή σε εναλλακτικές

cars