CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Nissan Note. Η ελκυστική πλευρά της πρακτικότητας.

Το Nissan Note έχει πάψει να αποτελεί πραγματικότητα για την ευρωπαϊκή αγορά ήδη από το 2017 αλλά παραμένει ένα από δυνατά χαρτιά της ιαπωνικής μάρκας στην εγχώρια αγορά της. Και με την 3η γενιά να πραγματοποιεί το ντεμπούτο της σήμερα, ριζικά ανανεωμένη, σύγχρονη τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ουσία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του.

Το πρώτο πράγμα που προκαλεί εντύπωση, όχι για κανέναν άλλο λόγο πέραν του ότι έρχεται σε αντίθεση με τις τάσεις της αγοράς, είναι ότι το νέο Note είναι 5,5 εκατοστά μικρότερο σε μήκος από τον προκάτοχο του, με τα 2 εξ αυτών να προέρχονται από την μείωση του μεταξονίου. Το δεύτερο, είναι ότι η Nissan νιώθει τόσο σίγουρη με τον εαυτό της και την τελευταία δημιουργία της, που τολμά να μας την παρουσιάζει ακόμα και στην βασική της έκδοση, με 15άρες σιδερένιες ζάντες με πλαστικά καπάκια και λάμπες αλογόνου.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι ευπαρουσίαστα στις “full-extra” εκδόσεις με ζάντες ελαφρού κράματος και LED φωτιστικά σώματα (τα οποία φυσικά προσφέρει το νέο Note) αλλά θέλει θάρρος και θράσος να λανσάρεις ένα νέο μοντέλο με φωτογραφίες της πιο φθηνής εκδοχής του! Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας θα έχει την επιλογή να διαμορφώσει το δικό του Note σύμφωνα με τις προτιμήσεις (και την τσέπη του) ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η Nissan προσφέρει και 13 διαφορετικά χρώματα για το αμάξωμα, μεταξύ των οποίων 2 διχρωμίες, το εντυπωσιακό Vivid Blue και το Opera Mauve που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό το μοντέλο.

Στα πιο ουσιώδη, να αναφέρουμε ότι η 3η γενιά διατηρεί την crossover φύση της, όχι με την έννοια που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε την λέξη για υπερυψωμένα οχήματα, αλλά με την κυριολεκτική. Το Note είναι ένα μείγμα MPV με hatchback και βασίζεται στην CMF-B αρχιτεκτονική της συμμαχίας που σημαίνει ότι εκτός από την αναβάθμιση στους τομείς της ποιότητας κύλισης, της ασφάλειας, της τεχνολογίας κ.ά. προσφέρει περισσότερους χώρους για τους πίσω επιβάτες παρά την μείωση στο μήκος. Ριζικά ανασχεδιασμένο σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά είναι και το εσωτερικό, όπου την παράσταση κλέβει ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, η μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment και τα “Zero Gravity” καθίσματα που σύμφωνα με την εταιρία προσφέρουν περισσότερη άνεση στα μακρινά ταξίδια.

Όσον αφορά στα μηχανικά, το νέο Nissan Note θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με τον υβριδικό, 1200άρη βενζινοκινητήρα για τον οποίο δεν έχουμε λεπτομέρειες αλλά τα ιαπωνικά μέσα δηλώνουν ότι παράγει 115 ίππους και 280 Nm ροπής. Οι μηχανικοί της εταιρίας κατάφεραν να εξελίξουν το σύστημα σε σημείο που ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 10% περισσότερη ροπή και 6% περισσότερη ισχύ ενώ ο εναλλάκτης είναι πλέον 40% μικρότερος και 30% ελαφρύτερος! Παράλληλα, η Nissan θα λανσάρει και μία αμιγώς ηλεκτρική, τετρακίνητη έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω.

The post Νέο Nissan Note. Η ελκυστική πλευρά της πρακτικότητας. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποιες καταθέσεις, εισοδήματα και επιδόματα δεν μπορεί να κατασχέσει η εφορία για όσους έχουν χρέη στο δημόσιο

cars

Τα τρία άμεσα μέτρα για μείωση μέχρι και 80% των τροχαίων

cars

Θάνατος βρέφους στην Πάτρα: Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων – Τι λένε οι γιατροί

cars

Abarth 695 biposto– H αρχή της δημιουργίας του

cars

Giulia GTA. Δοκιμή από γνώστες…

cars

Ρομπότ της Google έπαιξαν ποδόσφαιρο και δεν τα πήγαν άσχημα

Bury

Η STI κάνει το νέο Subaru BRZ πιο… πικάντικο.

cars

Audi. Με πολλές επιλογές plug-in υβριδικών μοντέλων

cars

Κόγιας και Dream Greek περιγράφουν πώς σκοτώθηκε ο Tzane – «Το δεξί πόδι πατούσε στο τσιμέντο, το αριστερό έφυγε στο κενό»

cars