CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Suzuki Swift: Με νέο υβριδικό κινητήρα 1,2 λίτρων

Η Suzuki παρουσίασε την 4η γενιά του Swift, ενός εμβληματικού hatchback μοντέλου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2004. Πρόκειται για ένα δυναμικό compact αμάξωμα, με μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία, προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και fun-to-drive χαρακτήρα.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην κληρονομιά των προκατόχων του, προσφέροντας ευχάριστη οδηγική εμπειρία, άνεση, αποδοτικότητα και ασφάλεια. Τα Highlights του νέου Swift είναι ο νέος εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασμός, τα αναβαθμισμένα συστήματα ασφαλείας και ο νέος κινητήρας 1.2 λίτρων με ήπιο υβριδικό σύστημα 12V SHVS.

Εξωτερική εμφάνιση

Το νέο Swift έχει ανασχεδιασμένη μάσκα με γρίλιες σε μαύρο χρώμα και χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα σε σχήμα L, που δένουν αρμονικά με τις στρογγυλεμένες γραμμές των φτερών. Οι πλαϊνές γραμμές, σε συνδυασμό με τις γραμμές της οροφής δίνουν στο νέο μοντέλο εντυπωσιακό στυλ, ενώ ο δυναμικός χαρακτήρας του μοντέλου τονίζεται από τα πίσω φώτα τριών διαστάσεων και τον φαρδύ πίσω προφυλακτήρα.

Η γκάμα των χρωμάτων αποτελείται από 9 μονόχρωμες επιλογές και 4 διχρωμίες, ενώ συμπεριλαμβάνονται και νέα εντυπωσιακά χρώματα.

Εσωτερικό

Το νέο Swift διαθέτει άνετη και ευρύχωρη καμπίνα, με εργονομικό σχεδιασμό. Η θέση οδήγησης προσφέρει εργονομία με τα χειριστήρια να είναι οδηγοκεντρικά τοποθετημένα. Η κομψή διχρωμία σε μαύρο και ανοιχτό γκρι στο ταμπλό και στην επένδυση της μπροστινής πόρτας, σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες σε σατινέ επιμετάλλωση και σκούρο ασημί χρώμα, ενισχύουν τη δυναμική και σπορ εμφάνισή.

Η οθόνη αφής HD 9 ιντσών προσφέρει γρήγορη και ακριβή απόκριση σε κάθε άγγιγμα, ενώ είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto μέσω WiFi και USB, υποστηρίζει δυνατότητα αναγνώρισης φωνής, αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth και εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος.

Αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας

Στα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται Σύστημα Υποβοήθησης Πέδησης II (DSBS II), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keep Assist, LKA), Σύστημα Ανίχνευσης Κόπωσης Οδηγού (Driver Monitoring System, DMS), αλλά και επιπλέον συστήματα ασφάλειας, όπως:

  • Σύστημα Αποφυγής Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Prevention)
  • Adaptive Cruise Control (ACC)
  • Λειτουργία Αναγνώρισης Πινακίδων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition)
  • Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Monitor)
  • Σύστημα Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (RCTA)
  • Σύστημα Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης eCall.

Νέος υβριδικός κινητήρας

Ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 λίτρων διαθέτει πολλαπλές βελτιώσεις, συνδυάζοντας οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων, με υψηλότερη ροπή στις χαμηλές στροφές για αμεσότερη απόκριση και συνολικά καλύτερη απόδοση. Στο νέο Swift, ο κινητήρας συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS, για βελτιωμένη περιβαλλοντική απόδοση.

Μετατρέποντας την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση και αποθηκεύοντάς τη στην μπαταρία ιόντων λιθίου, το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS ενισχύει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση για μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου.

AllGrip Auto

Το AllGrip Auto είναι ένα αυτόματο σύστημα τετρακίνησης, που ενεργοποιείται μόλις εντοπίσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς. Σε περίπτωση ανίχνευσης ολίσθησης των εμπρός τροχών, ενεργοποιείται ο συνεκτικός συμπλέκτης, ώστε να μεταφέρει αυτόματα ροπή στους πίσω τροχούς, προσφέροντας έτσι πρόσφυση για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση σε χιονισμένους δρόμους ή ολισθηρές επιφάνειες.

Suzuki Connect

To Suzuki Connect χρησιμοποιεί τη μονάδα επικοινωνίας δεδομένων (DCM) του οχήματος, ώστε να είναι ο οδηγός συνδεδεμένος με το αυτοκίνητό του ανά πάσα στιγμή και να επωφελείται από τις προηγμένες λειτουργίες της εφαρμογής. Για επιπλέον άνεση, ορισμένες λειτουργίες του Suzuki Connect είναι διαθέσιμες μέσω της οθόνης αφής HD 9 ιντσών.

Οι βασικές λειτουργίες του συστήματος είναι:

  • Ειδοποίηση Κατάστασης
  • Εντοπιστής Σταθμευμένου Αυτοκινήτου
  • Ιστορικό Οδήγησης
  • Ειδοποίηση Γεωπεριορισμού και Απαγόρευσης Κυκλοφορίας
  • Ειδοποίηση Ασφαλείας
  • Ειδοποίηση Προειδοποιητικής Λυχνίας
  • Ειδοποίηση Περιοδικής Συντήρησης / Ανάκλησης.

Το νέο Swift αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Μάρτιο του 2024, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία.

Related Articles

Πρόστιμο €870 εκατομμυρίων για τους ρύπους επιβλήθηκε στην Daimler.

cars

Euro NCAP – 15 αυτοκίνητα βαθμολογούνται με το μέγιστο!

cars

Η Kia κάνει την έκπληξη στη CES 2019

cars

Νέα Mercedes-Benz S-Class. Στην αιχμή της τεχνολογίας!

cars

Διασχίζοντας την Ανατολία με General Tire

cars

Η Mini καταργεί το αυθεντικό δέρμα.

cars

Έρχεται στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Genesis GV60.

cars

Citroen. Πιο «άνετη» η απόκτηση ενός μοντέλου της

cars

Το προξενιό της Ιουλίας – Spoiler: Όταν φθάνουν στο νεκροταφείο ο Στασινόπουλος και ο Ρήγας, το κακό δεν αργεί να γίνει

cars