CARSNEWS
MOTONEWS

Νίκη υπό βροχή για τον Martin στην Ιαπωνία

MOTO GP JAPAN -MOTO GP JAPAN MONSTER ENERGYΠαρόλο που εμφανίστηκαν λίγες σταγόνες  πριν από την εκκίνηση του αγώνα, όλο το grid στήθηκε στην εκκίνησε με ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα. Όμως, δεν άργησε να ξεκινήσει η πραγματική βροχή πάνω από την πίστα του Motegi. O αναβάτης της KTM Jack Miller προσπέρασε τον Martin ο οποίος ξεκίνησε από την pole position. Στη συνέχεια μπήκε αμέσως στα pits για να αλλάξει μοτοσυκλέτα για βροχή μαζί με 16 άλλους αναβάτες.. Έξω έμειναν πέντε αναβάτες με ελαστικά για στεγνό, με πρωτοπόρο τον δοκιμαστή-αναβάτη Michele Pirro.

Όταν βγήκαν έξω οι αναβάτες με τα ελαστικά για βροχή, ήταν ο Martin που άρπαξε την πρωτοπορία αλλά όχι για πολύ. Μια μικρή έξοδος έδωσε την ευκαιρία στον Alex Espargaro να πάρει την πρωτοπορία μόλις τρίτο γύρο. Πίσω ξεκίνησε το κυνήγι ο Marc Marquez αλλά ο ρυθμός ήταν αργός με αποτέλεσμα ο Martin να περάσει και πάλι δεύτερος, μόλις δύο γύρους αργότερα, αφήνοντας πίσω του τόσο τον Bezzecchi αλλά και τον Espargaro. Στον έκτο γύρο ο Martin πέρασε και τον Bagnaia, αρπάζοντας την πρώτη θέση ενώ την ίδια στιγμή έκαναν την εμφάνιση τους οι κόκκινες σημαίες λόγω βροχής και επικινδυνότητας της πίστας.

MOTO GP JAPAN MONSTER ENERGYΜετά από μια καθυστέρηση 20 λεπτών, οι διοργανωτές αποφάσισαν να τερματίσουν τον αγώνα, χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη νίκη στον Martin. Ο αναβάτης της Pramac ήταν 1.6 δεύτερα μπροστά από τον Bagnaia τη στιγμή της διακοπής. Πίσω από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος τερμάτισε τρίτος ο Marc Marquez ενώ στην τέταρτη τερμάτισε ο Bezzecchi. Πίσω του ακολούθησαν οι Aleix Espargaro, Miller, Augusto Fernandez, Di Giannantonio, Raul Fernandez και ο Espargaro.

Το αν θα κατάφερνε να τερμάτιζε μπροστά από τον Martin ο Bagnaia αν δεν είχαμε αυτή τη βροχή, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Με το τέλος του αγώνα στην Ιαπωνία, η μάχη του τίτλου πλέον ξεκινά από την αρχή, καθώς ο Bagnaia παραμένει στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος αλλά η διαφορά του από τον Martin είναι μόνο τρεις βαθμοί!

Έχουν μείνει έξι αγώνες για να ανακαλύψουμε ποιος θα σηκώσει τον φετινό τίτλο και η επόμενη συνάντηση του συναρπαστικού πρωταθλήματος του MotoGP 2023 είναι στην Ινδονησία στις 14 και 15 Οκτωβρίου.

Τελική κατάταξη:

1 J. MARTIN Pramac Racing  
2 F. BAGNAIA Ducati Team +1.413
3 M. MARQUEZ Repsol Honda +2.013
4 M. BEZZECCHI Team VR46 +2.943
5 A. ESPARGARO Aprilia Racing +3.181
6 J. MILLER Red Bull KTM +6.837
7 A. FERNANDEZ Tech 3 +7.587
8 F. DI GIANNANTONIO Gresini Racing +8.602
9 R. FERNÁNDEZ RNF Racing +11.229
10 F. QUARTARARO Yamaha +12.244

TOP 10: Τα 10 φθηνότερα αυτόματα μοντέλα στην Κύπρο!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Related Articles

Best Moto by LS2 – Υahama Tracer 9 GT+: Η καλύτερη μοτοσυκλέτα της χρο

Bury

Η MotoRRetro σε μια BMW με άρωμα από τα ένδοξα παλιά

cars

BMW Motorrad Βαγιανέλης:G 310 R & G 310 GS καθώς και το C400 με μοναδι

cars

Honda: Tο best seller CB 500Χ σε περιμένει

cars

Νέο VOGE DS525X με τιμή 5.995€ και δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις

cars

Test – KTM 890 Adventure 2023

cars

Quinoa Salad with Chickpeas Recipe

cars

Bimota – Δεν θα υπάρξει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στο κοντινό της μέλλον

cars

Η Daytona θα βρίσκεται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Bury