CARSNEWS
NEW MODELS

Ντεμπούτο για την ηλεκτρική Lancia Delta Integrale στο rallycross

Η γαλλική εταιρεία GCK Motorsport ειδικεύεται στις ιδιοκατασκευές οχημάτων για αγώνες στο χώμα και ιδρύθηκε το 2017 από τον Guerlain Chicherit, πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή ελεύθερου σκι, οδηγού αγώνων με την ομάδα της Citroën και λαμβάνων μέρος στο Ράλι Dakar.

Για τη συμμετοχή της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της επόμενης χρονιάς, στην κατηγορία «World RX1e» που έχει θεσπίσει η FIA για το 2022, δημιούργησαν μια αμιγώς ηλεκτρική Lancia Delta Integrale Evo-e. Κάτω από το κλασικό αμάξωμα του θρύλου των αγώνων αυτοκινήτου, τα στελέχη της εταιρείας έχουν τοποθετήσει το σύστημα ηλεκτροκίνησης «RX1e» που έχει κατασκευάσει η αυστριακή Kreisel Electric, γι’ αυτόν τον σκοπό.

Αυτό αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) μέγιστης ισχύος 340 PS έκαστος, δηλαδή η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους φτάνει τα 680 PS. Σε ό,τι αφορά στη μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τους φτάνει τα 880 Nm, ενώ οι μπαταρίες του συστήματος έχουν χωρητικότητα 52,65 kWh.

Όπως ανακοίνωσε κατά την αποκάλυψη του αυτοκινήτου η GCK Motorsport, η Delta Integrale Evo-e επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 6,6 sec.

Τώρα, θα κάνει και το ντεμπούτο του στον αγώνα του Nurburgring, που κλείνει τη σεζόν του RX, το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφουμε στο World RX, ένα χρόνο μετά την τελευταία μου συμμετοχή στην ίδια πίστα του Nürburgring. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι η Lancia Delta Evo-e RX μας θα ξεχωρίσει ανάμεσα στα σύγχρονα αυτοκίνητα που συνθέτουν αυτό το θεαματικό πρωτάθλημα», δήλωσε σχετικά ο Chicherit.

«Θα ήθελα να συγχαρώ την GCK Performance για τη φανταστική δουλειά που έχουν κάνει τους τελευταίους εννέα μήνες. Η ποιότητα κατασκευής είναι απίστευτη. Νομίζω ότι αυτό θα εντυπωσιάσει αρκετούς. Τώρα θα μας πάρει λίγο καιρός να καταλάβουμε το αυτοκίνητο και να το βελτιώσουμε για να το κάνουμε ανταγωνιστικό. Ανυπομονώ να βρεθώ στην πίστα!».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πότε κλείνει η Περιμετρική Πατρών για εργασίες αποκατάστασης στη γέφυρα Β601

cars

Ποιοτικότερα τα κινεζικά Tesla σύμφωνα με έρευνες

cars

Δεν πρόκειται να επιστρέψει ο Alonso στη Formula 1

cars

Ταξιδεύοντας στον εικονικό κόσμο της Lancia Stratos ΗF Zero

cars

Οδηγούμε το κεντρομήχανο Hyundai RM19

cars

Αναζητά αγοραστή εντός του καλοκαιριού…

cars

Πώς αντιδρά η ισπανική κυβέρνηση στην απόφαση της Nissan

cars

Το Land Rover Defender θα αποκτήσει και κορυφαία οκτακύλινδρη έκδοση

cars

Ποιος πιλότος Formula 1 θα οδηγούσε ακόμα και… δωρεάν;

cars