CARSNEWS
NEW MODELS

Ποιοτικότερα τα κινεζικά Tesla σύμφωνα με έρευνες

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ των χαμηλών ποιοτικών στάνταρς της Tesla έρχεται να προστεθεί μετά και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων έρευνα, τα οποία αναδεικνύουν ότι τα Model 3 που παράγονται στην Κίνα εμφανίζουν λιγότερα προβλήματα από εκείνα που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την J.D. Power τα «Made in USA» μοντέλα της Tesla εμφανίζουν κατά μέσο όρο 250 βλάβες ανά 100 αυτοκίνητα, κατατάσσοντας την αμερικανική φίρμα στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την αμέσως προηγούμενη που είναι η Land Rover με 225 βλάβες ανά 100 αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η Tesla διασύρεται εντός των τειχών, στην Κίνα οι επιδόσεις της είναι πολύ διαφορετικές ενδεχομένως γιατί τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο εργοστάσια της Σαγκάης είναι ποιοτικότερα και πολύ πιο αξιόπιστα.

Ανάλογη έρευνα αξιοπιστίας που διενεργήθηκε στην Κίνα φέρνει το Tesla Model 3 στην πρώτη θέση με μόλις 0,7 αναφορές προβλημάτων ανά 10.000 οχήματα, όταν ο μέσος όρος είναι των μοντέλων που προσφέρονται στην κινεζική αγορά είναι 37,2 αναφορές.

Μια λογική εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι το εργοστάσιο της Σανγκάης είναι σαφώς πιο σύγχρονο από εκείνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ότι οι Αμερικανοί έμαθαν από τα λάθη τους, προχωρώντας στις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι παιδικές ασθένειες.

Να θυμίσουμε μόνο ότι η Tesla προχωρά στην κατασκευή δύο ακόμα παραγωγικώνμονάδων με την πρώτη να βρίσκεται στο Βερολίνο και τη δεύτερη στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινούν οι πωλήσεις Tesla στην Ελλάδα. Τιμές και πληροφορίες

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η επιστροφή στη «νέα» κανονικότητα επιβάλλει μείωση φορολόγησης και ρεαλιστική αξιοποίηση πόρων

cars

Η Dongfeng ίσως μειώσει το ποσοστό της στον Όμιλο PSA

cars

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα για όλους από τη Volkswagen

cars

Porsche: Ακόμη ταχύτερη η Taycan Turbo S!

cars

H Merkel αρνείται μεγαλύτερη βοήθεια στις αυτοκινητοβιομηχανίες

cars

Οι Βρετανοί του DriveTribe διαλύουν μια Alpine A110S

cars

Δείτε το νέο τιμοκατάλογο της Mazda στην Ελλάδα

cars

BMW X1 με 220 ίππους και κατανάλωση 1,7 λίτρα/100 χλμ.

cars

Προσπάθειες για συνένωση Nissan – Honda!

cars