CARSNEWS
F1 & RACES

Οι «μνηστήρες» για τη θέση του Χάμιλτον στη Mercedes

O 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αφήνει τη γερμανική ομάδα, η οποία πρέπει τώρα να βρει έναν κατάλληλο αντικαταστάτη.

  • Τα φαβορί
  • Τα αουτσάιντερ

Η απόφαση του Λιούις Χάμιλτον να υπογράψει συμβόλαιο με τη Scuderia Ferrari για το 2025 συγκλόνισε την παγκόσμια σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έπειτα από 12 σεζόν στη Mercedes-AMG, o Βρετανός θα αφήσει το δεύτερο σπίτι του και θα αναζητήσει μία νέα πρόκληση.

Ο Χάμιλτον θα αφήσει πίσω του ένα τεράστιο κενό, καθώς η απουσία του θα κοστίσει σε όλους τους τομείς στη Mercedes. Έπειτα από αυτό το «σοκ», το γερμανικό στρατόπεδο πρέπει να αναδιοργανωθεί και να κοιτάξει την επόμενη μέρα.

2025 🔛#F1 pic.twitter.com/NfmIl3GL6C

— Formula 1 (@F1) February 1, 2024

Ποιοι όμως θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Χάμιλτον; Ας δούμε ορισμένους υποψήφιους για τη θέση του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.

Τα φαβορί

Ο οδηγός που θα κάνει χώρο στη Scuderia Ferrari ώστε να πάει ο Χάμιλτον, είναι ο Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός είναι φέτος στον τέταρτο χρόνο του στα κόκκινα και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στο παρελθόν έχει συνδεθεί με την Audi (σημερινή Stake F1) ωστόσο θα μπορούσε να γίνει μία πολύ αξιόπιστη λύση για την ομάδα του Τότο Βολφ.

Από μία συζήτηση για θέση σε μια κορυφαία ομάδα όπως η Mercedes-AMG δεν μπορεί να λείπει ο Φερνάντο Αλόνσο. Το συμβόλαιο του Ισπανού με την Aston Martin ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς και έως τώρα δεν έχει ανανεώσει. Εδώ και δύο περίπου δεκαετίες προσπαθεί να πάρει έναν τρίτο τίτλο και το δέλεαρ της Mercedes μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για να αρνηθεί μια ενδεχόμενη πρόταση.

Αλόνσο Σάινθ

Τα αουτσάιντερ

Ένα όνομα που δεν θα περίμενε να βρίσκεται κάποιος στη λίστα, είναι αυτό του Έστεμπαν Οκόν. Ο Γάλλος ήταν μέρος της Ακαδημίας Νέων Οδηγών της Mercedes. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να οδηγεί για τις Renault-Alpine, όμως το μέλλον του το διαχειρίζεται ακόμη η Mercedes. Πρόκειται για έναν νικητή Grand Prix που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά κι ας μην έχει όνομα με «βάρος» όπως για παράδειγμα ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο οδηγός που εξέπληξε πολλούς το 2023 και «εκτόξευσε» την αξία των μετοχών του είναι ο Άλεξ Άλμπον. Ο Ταϊλανδός έχει εμπειρία από ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό (Red Bull Racing) και τα χρόνια του στη Williams του έδωσαν δυνατότητα να εξελιχθεί ως οδηγός. Σίγουρα πρόκειται για έναν οδηγό που θα απασχολήσει τη φετινή Silly Season και είναι δέλεαρ ακόμη και για τη Mercedes.

Άλεξ Άλμπον

Ο τελευταίος οδηγός που θα θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του Χάμιλτον δεν είναι άλλος από τον Κίμι Αντονέλι. Ο 18χρονος Ιταλός είναι στην Ακαδημία της Mercedes και φέτος θα αγωνιστεί στη Formula 2 με την Prema. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και για να πάρει τη θέση του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο.

kardesim… hos geldin pic.twitter.com/mSGzPOvoig

— Andrea Kimi Antonelli Türkiye🇹🇷🇮🇹 (@AndreaKimiTR) February 1, 2024

Φωτογραφίες: mercedesnewsuk/X

Related Articles

Η Formula 1 στη Θεσσαλονίκη – Μονοθέσιο της Red Bull θα τρέξει σήμερα στην παραλιακή

cars

Kiwi driver Liam Lawson on verge of fulltime F1 seat

cars

Jessica Hawkins: Η πρώτη γυναίκα στην F1 μετά από 5 χρόνια

cars

Ferrari: Της απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε συμβούλιο για τις PU του 2026!

cars

Formula1: Στη Μόντσα η Ferrari περιμένει ένα θαύμα

cars

Dall’ Igna, MotoGP– Να κόψουμε ταχύτητα, αλλά να μην γίνουμε WSBK

cars

Η F1 ανακοίνωσε τις πίστες που θα φιλοξενήσουν τους 6 Αγώνες Σπριντ

cars

Ο Φερστάπεν έχασε τον προπονητή του

cars

Formula1: Ανατροπή στο γκραν πρι Αμερικής – Ακυρώθηκε η δεύτερη θέση του Χάμιλτον

cars