CARSNEWS
F1 & RACES

Jessica Hawkins: Η πρώτη γυναίκα στην F1 μετά από 5 χρόνια

Η Jessica Hawkins έγινε η πρώτη γυναίκα εδώ και πέντε χρόνια που οδηγεί μονοθέσιο της Formula 1 και οι κόποι της ανταμείβονται

Top Gear TEAM

Jessica Hawkins Aston Martin F1 δοκιμή

Ο μαγικός κόσμος της Formula 1 σπανίως έχει συμπεριλάβει γυναίκες στη μαγεία του από καταβολής και μια από τις ελάχιστες αυτές φορές ήταν φέτος. Η Jessica Hawkins πρέσβειρα της Aston Martin F1, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα μονοθέσιο του 2021 και γράφτηκε στην σύγχρονη ιστορία του σπορ. 

Jessica Hawkins Aston Martin F1 δοκιμή

Ήταν η πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια που μια γυναίκα βρέθηκε στη θέση του πιλότου ενός μονοθεσίου της Formula 1. Η τελευταία φορά ήταν όταν η Tatiana Calderon οδήγησε αυτοκίνητο της Alfa Romeo μετά από Grand Prix του 2018, ωστόσο εκείνο το μονοθέσιο δεν ήταν σχεδόν καινούργιο όπως στην περίπτωση της Hawkins, αλλά προδιαγραφών του 2012. 

Jessica Hawkins Aston Martin F1 δοκιμή

Νωρίτερα βεβαίως η Susie Wolff, σύζυγος του Toto και επικεφαλής πλέον της σειράς F1 Academy όπου οδηγούν μόνο γυναίκες, είχε βρεθεί στο τιμόνι ενός μονοθεσίου στις ελεύθερες δοκιμές του Silverstone του 2015, που ήταν μακράν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει γυναίκα στους αγώνες της F1. 

Jessica Hawkins Aston Martin F1 δοκιμή

“Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην Aston Martin F1 Team που με εμπιστεύτηκαν, που πίστεψαν σε μένα και που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία”, δήλωσε η 28χρονη Hawkins, η προετοιμασία της οποίας για τις δοκιμές της περασμένης εβδομάδας ξεκίνησε με εκτεταμένη δουλειά στον προσομοιωτή το 2022. “Μου πήρε κάθε ίχνος αίματος, ιδρώτα και δακρύων για να φτάσω εδώ”.

Jessica Hawkins Aston Martin F1 δοκιμή

H Hawkins οδήγησε το μονοθέσιο στην Ουγγαρία σε μια δοκιμή που στιγματίστηκε από τις έντονες καταιγίδες που επικρατούσαν εκείνη τη μέρα, αλλά τελικά είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει τρεις γύρους και  να ζήσει την εμπειρία στο έπακρο. 

Jessica Hawkins Aston Martin F1 δοκιμή

“Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την επιτάχυνση και το φρενάρισμα ενός μονοθεσίου της Formula 1 και αφού εξέτασα τα δεδομένα, είμαι πραγματικά περήφανη για την απόδοσή μου. Το να οδηγήσω την AMR21 ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα και που ήμουν έτοιμη να εκπληρώσω εδώ και πολύ καιρό.


Θα συνεχίσω να προσπαθώ για περισσότερα και στην πορεία, θέλω να εμπνεύσω άλλες γυναίκες και να τους δώσω να καταλάβουν ότι πρέπει να ακολουθήσουν το όνειρό τους, όποιο κι αν είναι αυτό”, ήταν τα λόγια της μετά την δοκιμή.

Related Articles

Mercedes bid to ‘add performance’ and begin 2024 development

cars

O Verstappen εκθειάζει τη Honda!

cars

Προσπαθεί να σώσει σεζόν με 15-18 GP η F1

cars

O Hamilton πήγαινε με 230km/h με 3 ελαστικά!

cars

O Jean Todt επισκέπτεται συχνά τον Michael Schumacher

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Η πρώτη pole της χρονιάς στον Φερστάπεν

cars

F1 GP Βελγίου: Μπροστά και στο FP2 οι Ferrari

cars

Το συμβάν με τον Νεϊμάρ στην εκκίνηση του GP της Βαρκελώνης φέρνει νέα μέτρα από τη FIA

cars

Ανακοίνωσε και η Alpine F1 ημερομηνία παρουσίασης (video)

cars