CARSNEWS
F1 & RACES

Ο πρώτος αγώνας προδιαγραφών Formula 1 στην ιστορία

 Ο Λουίτζι Βιλορέσι είχε θέσει ψηλά τον πήχη ήδη από τις πρώτες ημέρες δοκιμών, κατακτώντας την pole position με μια Maserati 4CL της Scuderia Milano. Αποδείχθηκε ασυναγώνιστος και ηγήθηκε του αγώνα από το ξεκίνημά του, μέχρι να κάνει μια στάση τριών λεπτών για ανεφοδιασμό καυσίμων. Επέστρεψε δριμύτερος και είχε μπροστά του μόνο την Alfa Romeo 308 του Ρέιμοντ Σόμερ, η οποία μάλιστα είχε χάσει την πρώτη και δεύτερη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων της. Έτσι, ο Βιλορέσι προσπέρασε χωρίς να έχει αντίσταση και κατέκτησε άνετα τη νίκη. Το συγκεκριμένο GP Νίκαιας υπήρξε ο πρώτος αγώνας προδιαγραφών F1 στην ιστορία.

Σαν σήμερα το 2001, ο Βαλντίνο Ρόσι έκανε το δύο στα δύο στη σεζόν και επικράτησε στο GP Νότιας Αφρικής. Ο «Γιατρός» εκκίνησε από την pole position και διατήρησε την πρωτοπορία χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, κρατώντας πίσω του τον Λόρις Καπιρόσι. Το βάθρο έκλεισε ο Τόρου Ουκάβα ολοκληρώνοντας το 1-2-3 για μοτοσικλέτες της Honda.

Σαν σήμερα το 2007, ο Κέισι Στόνερ, σημείωσε τη δεύτερη νίκη του σε τρεις αγώνες στη σεζόν, κυριαρχώντας στην πίστα της Κονσταντινούπολης για το GP Τουρκίας του MotoGP. Ο Αυστραλός της Ducati ήταν επικεφαλής από την αρχή ως το τέλος. Μετά τον αγώνα ανακοινώθηκε πως η Τουρκία δεν θα φιλοξενήσει ξανά Grand Prix για το MotoGP, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Σαν σήμερα το 2012, πραγματοποιήθηκε το GP Μπαχρέιν για τον τέταρτο αγώνα της σεζόν στη Formula 1. Ο poleman, Σεμπάστιαν Φέτελ, διατήρησε την πρωτοπορία σχεδόν σε όλον τον αγώνα, δεχόμενος ωστόσο πίεση από τον Κίμι Ράικονεν. Ο Φινλανδός της Lotus, αξιοποίησε την εναλλακτική στρατηγική ελαστικών που ευνόησαν οι ζεστές συνθήκες και βρέθηκε κοντά στον Γερμανό στους τελευταίους γύρους, αδυνατώντας ωστόσο να τον προσπεράσει. Παρόλα αυτά τερμάτισε δεύτερος ανεβαίνοντας στο βάθρο για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στο πρωτάθλημα. Τρίτος ήταν ο ομόσταυλός του, Ρομέν Γκροζάν, στο πρώτο του βάθρο στη Formula 1 και πρώτο για Γάλλο οδηγό μετά το 1998 και τον Ζαν Αλεζί. Μετά από τέσσερις αγώνες, η σεζόν του 2012 μετρούσε ήδη τέσσερις διαφορετικούς νικητές και επικεφαλής στη βαθμολογία.

Σαν σήμερα το 2018, ο Μαρκ Μάρκεθ, στέφθηκε νικητής στο Circuit of the Americas, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στη νέα σεζόν του MotoGP. Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη νίκη του στην πίστα αυτή, διατηρώντας την παντοκρατορία που ξεκίνησε το 2013 όταν αυτή ενσωματώθηκε στο καλεντάρι. Οι Μάβερικ Βινιάλες της Yamaha και Αντρέα Ιανόνε της Ducati τον πλαισίωσαν στο βάθρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports

21/04 @ 12:25

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πιάστε τον αν μπορείτε- δεν μπορείτε! Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε πειστικά (και) στην πίστα της Κίνας, αυξάνοντας τη διαφορά του στην κορυφή και καλπάζοντας για το 4ο σερί πρωτάθλημά του. Δεύτερος ο Λάντο Νόρις, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σέρχιο Πέρεζ.

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!-ThemaSports

20/04 @ 12:35

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!

Στο άγνωστο της πίστας της Σαγκάης, που είχε 5 χρόνια να επισκεφτεί η Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και πάλι κατακτώντας άλλη μία επιβλητική πολ ποζίσιον, με διαφορά σχεδόν 4 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον ομόλογό του στη Red Bull Σέρτζιο Πέρεζ και τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston – που άφησε πίσω του σε σχηματισμό τις δύο McLaren και τις δύο Ferrari .

Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν-ThemaSports

20/04 @ 08:15

Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν

Παρότι εκκίνησε από την 4η θέση, ο Μαξ Φερστάπεν δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το πρώτο φετινό Sprint της Formula 1, στο πλαίσιο του GP Κίνας. Ο Λιούις Χάμιλτον κράτησε τη 2η θέση για το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, τρίτος στο βάθρο ο Σέρζιο Πέρεζ με την έτερη Red Bull RB20.

Η πρώτη νίκη του Σένα στη Formula 1-ThemaSports

21/04 @ 14:06

Η πρώτη νίκη του Σένα στη Formula 1

Σαν σήμερα το 1985, ο αείμνηστος Άιρτον Σένα, μάγεψε τους πάντες στο Grand Prix Πορτογαλίας και την πίστα του Εστορίλ, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στη Formula 1 όπως και το πρώτο του «Grand Chelem».

Related Articles

Alonso – “Στην Ουγγαρία θα είμαστε ανταγωνιστικοί”

cars

To επίσημο trailer της δεύτερης σεζόν «F1: Drive to Survive»

cars

Στον «πάγο» τα γυρίσματα της ταινίας για την F1 με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ

cars

Haas’s insistent argument for keeping Andretti out of F1

cars

Θρίαμβος του Σάινθ στη Μελβούρνη στο 1-2 της Ferrari, εγκατέλειψε ο Φερστάπεν

cars

Σε δημοπρασία η Ferrari του Schumacher

cars

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP2

cars

Ο Alonso δεν είναι πια πρεσβευτής της McLaren

cars

Στις 9 Δεκεμβρίου η αλλαγή θέσεων Rossi-Hamilton

cars