CARSNEWS
NEW MODELS

Ο σχεδιαστής Frank Stephenson αναλύει το νέο Ford Bronco (βίντεο)

Το αυτοκίνητο με το οποίο καταπιάνεται σε αυτό το βίντεο είναι το νέο Ford Bronco, ένα σκληροτράχηλο off roader για την Αμερικάνικη αγορά. Και ο ίδιος δείχνει να εκτιμά τη δουλειά των συναδέλφων του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αποτελεί μία πολύ μεγάλη εξέλιξη, από το παλαιάς κοπής όχημα σε μία νέα, σύγχρονη μορφή. Ο ίδιος αποφεύγει να το χαρακτηρίσει ρετρό, παρότι θεωρεί ότι όλη αυτή η σύγχρονη προσέγγιση σέβεται απόλυτα τη σχεδιαστική ταυτότητα του αρχικού μοντέλου.

Το σχήμα του νέου νέο Bronco, κατά μα άποψη. είναι οξύμωρο. Η προσοχή στη λεπτομέρεια δείχνει ένα αρκετά κομψό, όμορφο όχημα για την κατηγορία που ανήκει. Παράλληλα, οι κοντοί πρόβολοι, οι αυστηρές, τετραγωνισμένες γραμμές και οι μεγάλοι τροχοί του δίνουν όλη την απαραίτητη «αγριάδα» για να σταθεί απέναντι από τον ανταγωνισμό (λέγε με Jeep Wrangler). Για την ακρίβεια, ο Stephenson θεωρεί ότι αρκετός κόσμος θα βρεθεί να το αγοράσει όχι για τις δυνατότητές του αλλά για αυτό ακριβώς το μήνυμα που εκπέμπει οπτικά.

Φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να αναφερθεί στις πόρτες, πού όχι μόνο μπορούν να φέρουν διάφανες επιφάνειες στο κάτω μέρος τους, θυμίζοντας κάτι από McLaren Senna, αλλά προσφέρουν και τη δυνατότητα να αποσπαστούν από το υπόλοιπο αμάξωμα, δίνοντας μία έντονη εικόνα ελευθερίας στους επιβαίνοντες. Η Ford έχει φροντίσει να τοποθετήσει τους εξωτερικούς καθρέφτες απευθείας στη βάση των μπροστινών κολώνων, γεγονός που σχολιάζεται θετικά.

Στο τέλος, η βαθμολογία του διάσημου σχεδιαστή για το Bronco είναι 8,9, με άριστα το 10. Όχι και άσχημα από κάποιον που είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία μοντέλων όπως τα νέα Fiat 500, Mini Cooper, BMW Χ5 και McLaren P1.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Fiat προσπαθεί να στηρίξει τις πωλήσεις της μέσω Google Hangouts

cars

Mercedes-Benz Hellas: Παραχωρεί τρία επαγγελματικά αυτοκίνητα στο ΕΚΑΒ

cars

Νέο VW Golf GTE: Στην Autobahn με 230 km/h! (βίντεο)

cars

O Kimi Raikkonen βοηθός του Άη Βασίλη! (video)

cars

To VW Arteon Shooting Brake είναι ένα υπερμεγεθυμένο Scirocco

cars

Δοκιμάζουμε το πολυτελές plug-in υβριδικό DS 7 Crossback E-Tense 4×4 PHEV

cars

Ένα Toyota Yaris Cross με τις ευλογίες της Gazoo Racing!

cars

Η Bentley Bentayga θα αποκτήσει και plug-in έκδοση

cars

Το προφητικό και άκρως εντυπωσιακό Hyundai Prophesy περνά στην παραγωγή

cars