CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Loeb στην Dacia

Η Dacia επιβεβαιώνει ότι από το 2025 θα λάβει μέρος με εργοστασιακή ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στον αγώνα του Dakar, την απόλυτη δοκιμασία αξιοπιστίας και αντοχής. Το Rally Dakar, μία απίστευτη περιπέτεια για ανθρώπους και μηχανές, συγκεντρώνει κάθε χρόνο, εδώ και 40 χρόνια, πάνω από 500 συμμετοχές από 60 εθνικότητες.

Το rally-raid είναι μια περιπέτεια για ανθρώπους και μηχανές, που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Dacia: πρόκειται για μια υπαίθρια δοκιμασία αξιοπιστίας στο τιμόνι ενός 4κίνητου πρωτοτύπου, που κατασκευάζεται και εξελίσσεται με στόχο να αντιμετωπίζει τις πιο ακραίες συνθήκες. Αποτελεί, παράλληλα, μια ευαισθητοποιημένη οικολογικά περιπέτεια, όπου το αγωνιστικό αυτοκίνητο της μάρκας θα κινείται με συνθετικό καύσιμο, αλλά και μια ‘cool’ περιπέτεια με ουσιαστικό χαρακτήρα και φιλόδοξο στόχο που δεν αφήνει περιθώρια για περιττές πολυτέλειες.

Το Rally Dakar θα αποτελέσει για την Dacia μία ευκαιρία να δοκιμαστούν νέες έξυπνες λύσεις, τόσο σε ό,τι αφορά στις υπαίθριες δραστηριότητες, όσο και αναφορικά με τον τομέα των ενεργειακών επιλογών.

Πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2025, τα πρωτότυπα της μάρκας θα δοκιμαστούν σκληρά, συμμετέχοντας στο ράλι Μαρόκου, το 2024. Το εγχείρημα αυτό θα στηριχτεί στην αγωνιστική εμπειρία του Renault Group, αλλά και στη συνεργασία με τη γνωστή αγγλική αγωνιστική ομάδα της Prodrive, η οποία φημίζεται, σε παγκόσμια κλίμακα, για την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στην εξέλιξη πρωτοτύπων για αγώνες rally-raid.

Για την Prodrive στο Rally Dakar οδηγεί τα τελευταία χρόνια και ο θρύλος του WRC, ο Γάλλος Sebastian Loeb που σημείωσε δύο δεύτερες θέσεις, το 2022 και το 2023.

Στο σημείο αυτό είναι και η μεγάλη είδηση αυτής της ανακοίνωσης, καθώς ο 9άκις παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, θα είναι πίσω από το τιμόνι του Dacia στο Rally Dakar του 2025. 

Ένα άλλο αυτοκίνητο θα οδηγήσει η Ισπανίδα οδηγός ράλι Cristina Gutierrez Herrero που το 2017 έγινε η πρώτη Ισπανίδα που τερμάτισε στο Rally Dakar σε ηλικία μόλις 31 ετών, ενώ έχει ήδη συμμετάσχει σε 7 φορές στον θρυλικό αγώνα,μεταξύ 2017 – 2023. Η Cristina είναι, επίσης, πρωταθλήτρια all-terrain rally (κατηγορία γυναικών) στην Ισπανία από το 2012.

Το πρωτότυπο Dacia

Το πρωτότυπο της Dacia θα κινείται με δοκιμαστικά συνθετικά καύσιμα που θα προμηθεύεται από την Aramco. Τα καύσιμα αυτά συνδυάζουν το υδρογόνο που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, με τεχνολογίες δέσμευσης ρύπων CO2, που τελικά δίνουν ένα καύσιμο με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα, συμβατό με τους σημερινούς κινητήρες.

Related Articles

Η Volkswagen επιλέγει το “GTX” για τα… καυτά ηλεκτρικά της!

cars

Tesla Cybertruck. Απόκοσμο

cars

Ford Puma. 11 λόγοι που ξεχωρίζει

cars

Άκου τον ήχο της πρώτης ηλεκτρικής Maserati.

cars

WRC: Οι ζέβρες αποφάσισαν να «τρέξουν» στο ράλι της Κένυας

cars

Έρχονται το ’23 τα νέα Skoda Superb και Kodiaq.

cars

Mercedes. Προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά και τα Plug-in υβριδικά μοντέλα της

cars

Peugeot Autoone. Εικονική περιήγηση στην έκθεση

cars

Νέο Nissan Patrol. Πιο πολυτελές και πιο high-tech.

cars