CARSNEWS
AUTONEWS

Πλησιάζει η πρεμιέρα του Volvo EX30

Το ολοκαίνουριο και αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 παρουσιάστηκε πριν από 2 μήνες αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την σουηδική εταιρία η οποία προετοιμάζεται ώστε να αποκαλύψει ένα νέο μοντέλο, αυτή τη φορά στο άλλο άκρο της γκάμας. Δεν αποτελεί νέο ή κάποιου είδους αποκάλυψη αφού η ίδια η Volvo έσπευσε να teasάρει το νέο μοντέλο αμέσως μετά την πρεμιέρα της ναυαρχίδας της. Το EX30 αναμένεται εντός του 2023 για να τεθεί αντιμέτωπο με την Mercedes EQA, τοποθετούμενο κάτω από τα υπάρχοντα XC40 Recharge και C40 στην διαρκώς επεκτεινόμενη γκάμα ηλεκτρικών SUVs της Volvo και στοχεύοντας σε νέους (ηλικιακά αλλά και στην μάρκα) πελάτες οι οποίοι αναζητούν ένα αστικό crossover για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Το Volvo EX30 θα βασίζεται στην SEA αρχιτεκτονική της μητρικής Geely που ήδη χρησιμοποιείται στο Smart #1 και σε άλλες μάρκες του κινέζικου κολοσσού. Στο νέο crossover της Smart φιλοξενεί είτε έναν ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων, είτε δύο με συνδυαστική απόδοση 430 ίππων αλλά η πλατφόρμα παρέχει αρκετή ευελιξία ώστε να μπορεί να προσφέρει διαφορετικές διατάξεις τόσο όσον αφορά στους ηλεκτροκινητήρες, όσο και στις μπαταρίες με τις οποίες συνδυάζονται. Επιστρέφοντας στο Smart #1, η μπαταρία των 66 kWh εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 420-440 χιλιομέτρων που υποθέτουμε πως κρίνεται ως επαρκής για την φιλοσοφία του EX30 ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε σημαντικούς (για την νεότερη γενιά και όχι μόνο) τομείς όπως η βιωσιμότητα, τα ανακυκλώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά και η τεχνολογία που καλύπτονται σε υψηλότατο επίπεδο από τις δυνατότητες της SEA αρχιτεκτονικής. Ένα σημείο-κλειδί για την Volvo και τις φιλοδοξίες της στην συγκεκριμένη κατηγορία θα είναι η τιμή στην οποία θα λανσαριστεί το νέο μοντέλο στην αγορά αν και η Volvo καθησυχάζει τους επίδοξους ενδιαφερόμενους ότι οι online πωλήσεις και το συνδρομητικό μοντέλο θα είναι αρκετά για να κρατήσουν το κόστος σε λογικά επίπεδα.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Volvo για το design το νέου μοντέλου, με τον επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας να αναφέρει ότι το EX30 θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Volvo και θα ενσωματώνει νέα στοιχεία όπως είδαμε και στο EX90. “Με ένα μικρότερο αυτοκίνητο όμως, μπορείς να παίξεις περισσότερο με διαφορετικά πράγματα.” Δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η κατηγορία στην οποία θα ενταχθεί το EX30 επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία όσον αφορά στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, τα χρώματα και την γενικότερη έκφραση του αυτοκινήτου. Όπως και να έχει, το επερχόμενο Volvo EX30 παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανυπομονούμε να το δούμε.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Χωρίς απουσίες ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη – Μέσα και ο Κουτσίδης

Bury

Mercedes Α250e hatchback & A250e Sedan. Διαθέσιμα και στη χώρα μας

cars

VW Golf GTD στην Γενεύη με έναν από τους πιο καθαρούς κινητήρες στον κόσμο!

cars

Νέο ηλεκτρικό Fiat 500. Διαθέσιμο σε πολύ ανταγωνιστική τιμή

cars

Συνδεσιμότητα νέας γενιάς από την Ford: Εφαρμόζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Explorer

cars

Το Toyota RAV4 αποτυγχάνει θεαματικά στον τάρανδο.

cars

Σάλος στην Αυστρία: Σεφ μαγείρεψε μπροστά στις κάμερες προστατευόμενο είδος ψαριού – Συγγνώμη ζήτησε η δημόσια τηλεόραση

cars

Nissan Navara. Στην υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος

cars

Νέο Seat Leon. Καινούριο σε όλα

cars