CARSNEWS
AUTONEWS

Πρόστιμο – «μαμούθ» 1,33 εκατ. ευρώ σε οδηγό για υπερβολική ταχύτητα – Πού κόπηκε η κλήση

Ένας οδηγός συνελήφθη να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα σε έναν αυτοκινητόδρομο της Τζόρτζια και έμεινε σαστισμένος όταν οι αστυνομικοί τον του έκοψαν κλήση – μαμούθ ύψους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα.

Ο Connor Cato οδηγούσε στο σπίτι μέσω της Σαβάνας στις 2 Σεπτεμβρίου, όταν η τροχαία της Τζόρτζια τον έπιασε να τρέχει με 145 χλμ./ώρα με το όριο στον συγκεκριμένο δρόμο να βρίσκεται στα 88,5 χλμ./ώρα (55 μίλα/ώρα).

Ενώ περίμενε ένα μεγάλο πρόστιμο, ο Cato έμεινε έκπληκτος όταν αντίκρισε το νούμερο… Τηλεφώνησε στις Αρχές, υποθέτοντας ήταν τυπογραφικό λάθος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της New York Post του είπαν ότι είτε έπρεπε να πληρώσει το ποσό είτε να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Tο μέγιστο ποσό σε ανάλογο διοικητικό πρόστιμο στην εν λόγω πολιτεία δεν υπερβαίνει τα 1.000 δολάρια Αμερικής (949 ευρώ) συν όποια άλλα έξοδα ορίσουν οι αρμόδιες αρχές.

«1,4 εκατομμύρια δολάρια», μου είπε η κυρία στο τηλέφωνο. Είπα: «Μπορεί να είναι τυπογραφικό λάθος» και μου είπε, «Όχι, κύριε, είτε πληρώνετε το ποσό της κλήσης είτε θα έρθετε στο δικαστήριο στις 21 Δεκεμβρίου. στη 1:30 μ.μ.», είπε…

Με το πρόστιμο μαμούθ να γίνεται είδηση που καλύφθηκε από πολλά αμερικάνικα μέσα και πέρασε και στην Ευρώπη, και τον Cato να χρησιμοποιεί και δικηγόρο, η αστυνομία της αμερικάνικης πολιτείας προχώρησε σε ανακοίνωση-διευκρίνιση, σύμφωνα με την οποία δεν θα πληρώσει τελικά το ασύλληπτο ποσό που αναγραφόταν στην ηλεκτρονική κλήση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του οδηγού είπε ότι δεν είχε δει ποτέ τόσο υψηλό πρόστιμο για πλημμέλημα. «Όχι 1,4 εκατομμύρια δολάρια – αυτό είναι κάτι που αφορά υποθέσεις όπως είναι η διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονίες ή επιβαρυντικές επιθέσεις, τέτοιου είδους περιπτώσεις», είπε στο WSAV.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το ποσό του 1,33 εκατ. ευρώ είναι ένα ψεύτικο ποσό που αναπαράγεται αυτόματα στην ηλεκτρονική κλήση που πήρε ο Cato από το σύστημα διαχείρισης, στην περίπτωση που ο παραβάτης οδηγός ξεπεράσει κατά πολύ το νόμιμο όριο ταχύτητας και χαρακτηριστεί ως «super speeder». Η τοπική Αστυνομία διευκρίνισε επίσης ότι το ύψος του ποσού που αναγράφεται στις ηλεκτρονικές κλήσεις που δίνονται στους super speeders ήταν ένα ποσό που καθορίστηκε από τους προγραμματιστές του συστήματος, οι οποίοι επέλεξαν το ανώτερο δυνατό (999.999 δολάρια) συν τις όποιες άλλες χρεώσεις το συνοδεύουν.

Το τελικό πρόστιμο για τον Cato θα το ορίσει δικαστής ενώ ο οδηγός θα πρέπει να εμφανιστεί σε δικαστήριο στις 21 Δεκεμβρίου.

Related Articles

Στο +25% η αύξηση της αγοράς καινούριων αυτοκινήτων το Α’ 8μηνο του έτους

cars

Το νέα Ford Mustang είναι ένα αληθινό «performance icon» μοντέλο

cars

Cowgirl Cooper: Δε χρειάζεται να είστε από το Τέξας για να βάψετε έτσι τα μαλλιά σας

Bury

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring για το 2022!

cars

Σασμός: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική

Bury

10 celebrities, 10 διαφορετικά looks: Ποια έκανε την πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση;

cars

Jaguar F-Type facelift. Εκτενέστατο και ουσιώδες!

cars

Jeep Compass. Έναρξη παραγωγής στο Melfi

cars

Από 450 ίππους η νέα BMW M2.

cars