CARSNEWS
NEW MODELS

Ράλλυ Ιαπωνίας – 2η Μέρα (1ο loop): Μαζί στην κορυφή Neuville-Evans, δράμα με τον Sordo

Η δεύτερη μέρα του Ράλλυ Ιαπωνίας ξεκίνησε δραματικά.

Στο 16ο χιλιόμετρο της SS2, o Dani Sordo ενημέρωσε τον συνοδηγό του, Candido Carrera, πως κάτι φλέγεται, και σταμάτησε στη μέση της διαδρομής για να βγει και να ελέγξει τι συνέβη.

Λίγο μετά, οι καπνοί που έβγαιναν από το πίσω δεξί μέρος του i20 Ν Rally1 φούντωσα, και φλόγες ξεπρόβαλαν από το αυτοκίνητο.

Πηγή: WRC-Facebook

Αυτό έφερε τη διακοπή της ε.δ., με τους δύο Ισπανούς, αλλά και τον Gus Greensmith που ερχόταν πίσω του και σταμάτησε για να δει τι συνέβη να προσπαθούν -εις μάτην- να κατασβέσουν τη φωτιά.

Ως εκ τούτου, ακυρώθηκε και η SS3, οπότε τα πληρώματα κατευθύνθηκαν για την SS4, η οποία ξεκίνησε και με 20λεπτη καθυστέρηση.

Με το τέλος του loop, οι Thierry Neuville και Elfyn Evans βρίσκονται μαζί στην κορυφή της κατάταξης, με τον Βέλγο πρώτο στην κατάταξη καθώς σημείωσε πρώτος χρόνο.

Πίσω τους ο Kalle Rovanpera, που όμως κρατά διαφορά μόλις 0,7 δλ., πράγμα που του επιτρέπει να βρίσκεται ενεργά στη μάχη της πρωτιάς.

Ο Ott Tanak ήταν 4ος, χάνοντας χρόνο με πρόβλημα στη μετάδοση της κίνησης στο i20 N Rally1 του, στον τελευταίο του αγώνα με τη Hyundai.

Ο τοπικός ήρωας, Takamoto Katsuta, κατέλαβε την 5η θέση, κρατώντας πίσω του με άνεση τον Sebastien Ogier, που έπεσε 7ος και τελευταίος από τα Rally1.

Ο Γάλλος, που ολοκλήρωσε την SS1 όντας ταχύτερος όλων, είχε κλατάρισμα στην SS2, με αποτέλεσμα να χάσει 2 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, θέτοντας εαυτόν από νωρίς εκτός μάχης για τη νίκη.

Τέλος, ο Craig Breen είχε ατύχημα και σταμάτησε στο 9ο χιλιόμετρο της SS4, όντας καλά στην υγεία του τόσο εκείνος όσο κι ο James Fulton, και άφησε έτσι μόνο τον Gus Greensmith να συνεχίζει τον αγώνα κανονικά από την M-Sport.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Θέση Οδηγός Χρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1 Thierry Neuville 34:21.6
2 Elfyn Evans 0.0
3 Kalle Rovanpera 0.7
4 Ott Tanak 9.1
5 Takamoto Katsuta 15.1
6 Gus Greensmith 1:16.2
7 Sebastien Ogier 2:41.5

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μεγαλύτερο και μόνο στέισον το νέο VW Passat

cars

Τον Απρίλιο η απάντηση της Volkswagen για την επένδυση στη Θάσο (UPD)

cars

Πως θα είναι το νέο Kia Sorento;

cars

Toyota: Αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές η ηλεκτρική ενέργεια των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων για 2019!

cars

Γιατί να αγοράσει κανείς τρεις Bugatti; (Video)

cars

Η General Motors γυρνά την πλάτη της στα Social Media

cars

Με έξι κινητήρες και 2.700 ίππους το ταχύπλοο της Mercedes-AMG

cars

Βόλτα με τη Mercedes-AMG One σε πρώτο πρόσωπο! (video)

cars

Fiat All Inclusive: Μεταχειρισμένο με τη σιγουργιά του καινούργιου

cars