CARSNEWS
F1 & RACES

Στην Mercedes μέχρι το 2025 Hamilton & Russell

Για επιπλέον δύο σεζόν θα βρίσκονται στην Mercedes οι Lewis Hamilton και George Russell, με την γερμανική ομάδα να ανακοινώνει επίσημα την ανανέωση των συμβολαίων τους μέχρι το 2025.

Το μέλλον του οδηγικού της διδύμου εξασφάλισε η Mercedes, η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το απόγευμα της Τετάρτης (31/8) την διετή επέκταση της συνεργασίας της τόσο με τον George Russell, όσο και με τον Lewis Hamilton, με τους Βρετανούς να παραμένουν στο δυναμικό της γερμανικής ομάδας μέχρι τουλάχιστον το 2025.

Κι αν για τον Russell θεωρούταν δεδομένη η επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου του, που ολοκληρωνόταν στο τέλος του 2024, για τον Hamilton οι φήμες που ήθελαν την απομάκρυνση ή και την απόσυρσή του στο τέλος της φετινής σεζόν ήταν αρκετές, αν και τελικά δεν επαληθεύθηκαν.

Έτσι, ο Hamilton θα φτάσει συνολικά τις 13 σεζόν με την ομάδα της Mercedes με την οποία κατέκτησε έξι παγκόσμιους τίτλους κι έσπασε τα ρεκόρ νικών και pole positions στην ιστορία της Formula 1 σε μία από τις πιο ιστορικά πετυχημένες συνεργασίες όλων των εποχών.

Το τρέχον συμβόλαιό του ολοκληρώνεται πλέον με το τέλος της εποχής των μονάδων ισχύος, με την νέα γενιά των κινητήρων που έρχεται το 2026 να βρίσκει αρκετά κοντά της τον Βρετανό θρύλο, που θα είναι τότε στο 40ο έτος της ηλικίας του.

Ο Russell που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Formula 1 με την Mercedes κατά τη διάρκεια του GP στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη επένδυση ταλέντου της γερμανικής ομάδας, στην οποία ανήκει από το 2017, όταν κι έκανε το ντεμπούτο του στο GP3.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Author

Τις ημέρες, είμαι φοιτητής στα Ψηφιακά Συστήματα του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Τις νύχτες ίσως θα βλέπω κάποιο σπορ ή κάποια σειρά στην τηλεόραση. Τις ημέρες και τις νύχτες, παρακολουθώ τα όσα γίνονται σε 2 ή 4 τροχούς.

Related Articles

Πολύ άσχημα νέα στην Alpine F1: «Το μονοθέσιο του 2024 είναι λίγο αργό»

cars

To πλήρωμα του ιατρικού αυτοκινήτου βρέθηκε θετικό στον Covid-19

cars

Φόρμουλα 1: Γι’ ακόμη τρία χρόνια ο Βολφ στη Mercedes

cars

O κορωνοϊός δεν θα πατήσει ξανά φρένο στην F1

cars

Στη Μαδρίτη το Ισπανικό GP της Φόρμουλα 1 από το 2026

cars

Πουλήθηκε η ιστορική ομάδα της Williams F1

cars

Οι ομάδες της F1 συμφώνησαν σε σημαντικές αλλαγές κανονισμών

cars

GP Κατάρ: Ο αγώνας της Formula 1 που έφτασε στα όρια του απάνθρωπου

cars

F1-GP Ιαπωνίας: Προεπισκόπηση και ωράρια

cars